Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nami

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie małe pytanie do Was. Aktualnie Nami jest w rotacji, pograłem sobie nią z nudów i stwierdziłem że to jest bardzo dobry support oraz bardzo dobrze mi się nim gra. Gram 'mainuje' dokładniej pozycje solo topera, ale jak wiadomo nie zawsze puszczą mnie na tą pozycję. Co myślicie o niej, jakieś plus / minusy z własnego doświadczenia. Postanowiłem ją kupić, nie teraz tylko jak dozbieram IP. Wiem że są lepsze picki np. Leona, Thresh, ale każdy gustuje w innych champach.

Od razu mówię że na dolę są ss'y z gry. Każda gra to normal, zwykła gra żadne premady. Były także takie po 1/0/5 itd. ale niestety nie mam już ss'a.

52bea49f9f296.png

52bc4cbb314a4.png

52bb002ba874f.png

Opublikowano

Nami to najlepszy support jeśli Twój adc bije się na solo i wgl. Daje mu Heal + uderza, Speed, Dodatkowy Atak Magiczny, ma Stuna, Ult to slow i podrzut i bardzo duży zasięg. Kupuj Nami bez zastanawiania się.

Do tego Nami pod AP ma bardzo duży dmg. :)

Opublikowano

Jest bardzo mocnym supportem na obecną metę.Sam nią mam i wiem że jeśli trafisz Q to jest duża szansa na zdobycie fraga,do tego ma bonus + heal.

W team fight'ach może każdego podrzucić oraz obrać focus (przez rzucenie Q).

Do tego ma również dobry cover(nie tak dobry jak np. Tresh),ale jak na resztę skilli jest on wystarczający.

Opublikowano

Pozwolisz, że dodam jeszcze coś od siebie.

Tak, tak, jest to świetny support, ale na ARAM'y pod AP jest świetna z tym swoim W. Jeśli dobrze pamiętam, może się ono odbić 3 razy. Łatwo jest mieć triple, quadry nią na ARAM'ach.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Spokojnie. Po to jest temat, aby dzielić się opiniami. Każda informacja mi się przyda, aby grać lepiej.

Powiem Wam że nigdy mi się tak dobrze nie grało jakimkolwiek supportem.

52bedca7c86e2.png

Opublikowano

Nami, Sona - wg. mnie dwa najlepsze supporty, tzn. dla mnie. Taric mi się nie podoba, Leona wydaje mi się być "ciężka". A Soraka useless w late game...

Nami jest bardzo pomocna, tylko czasami ciężko trafić z "Q", jeżeli gra się z dobrymi przeciwnikami. Nie wiem, czy wiesz, ale na "Q" jeżeli trafisz w swojego sprzymierzeńca, tzn., np. adc to dostaje ileś tam przyspieszenia (szybkość ruchu). Widzę, że nieźle Ci idzie nią :D

Opublikowano

Ach, rybcia ;) Jest świetnym supportem, i ma dużo plusów:

+Każdy spell ma cc, co jest dużym utility dla teamu

+ma leczenie, które bardzo pomaga na linii, przy czym jak się dobrze adc ustawi, możesz tym także poke'ować

+ult i q pozwalają Yasuo na odpalenie ulta, więc kolejne utility

+genialny pasyw pozwalający na uzyskanie niesamowitego ms do ucieczek lub chase(dajmy na to linia z sivir, jej ult, pasyw, shurelia i slow z e) :)

-minusem jest brak escape, ale cc to wynagradza

-jest squishy, o czym chyba juz wiesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...