Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]NA PEWNO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ;)

Po dłuższym czasie grania w róóóóóóóóżne gry postanowiłam pomyśleć o WoWie globalu. Niestety wszyscy wiemy, że jest on odpłatny. Więc takie standardowe zapytanie - czy opłaca się wydać dość sporą sumę pieniędzy, aby grać w tą grę?

Od razu odpowiadam na wszelkie złośliwości - jeśli tematów były tysiące - nie widziałam ich, bo dopiero teraz zainteresowałam się tym działem.

Parę informacji o mnie.

1. Jestem zupełnie zielona, jeśli chodzi o Wowa.

2. Nacisk kładę na grę zespołową, czyli znajomi/gildia i rajdy/instancje - jakkolwiek się tutaj nazywają :P

Czy dość długo trzeba grać, aby dostać się do jakiejś wartej uwagi gildii?

3. Czy pety, wierzchowce są drogie i czy jest jakiś sposób aby dostać je inaczej niż za realne pieniądze?

Wszystkim za potencjalne odpowiedzi dziękuję,

Pozdrawiam,

Frytka

Opublikowano

Hmm zacznijmy od tego, że dwumiesięczny abonament kosztuje 80 zł i dla osoby pracującej jest to niewiele. Teraz jest świąteczna wyprzedaż i mists of pandarie można kupić za niecałe 55zł a BattleChest czyli (Vanilla TBC WOTLK I CATA i 30 dni grania) kupisz już za 40-50 zł także koszt wynosi +100zł.

Do tych informacji twoich:

1.Grę pojmiesz w miesiąc :P

2.Jeśli kupisz wowa i już go zarejestrujesz to będziesz mogła zaprosić swojego kolegę do gry jeśli kupi on battlechest'a to bedziecie dostawać exp x3 i co 2 lvl upgrade, działa to do 80 lvl. Jesli twoj kolega kupi mists of pandarie otrzymasz mounta :) do wyboru

3.Hmm Jeśli grasz tryb pvp to zaledwie 2 tygodnie i wbijesz capa ubierzesz sie i ogarniesz swoja postac, jesli grasz pve to juz musisz grac nawet pol roku zeby dropnac jakis item dajmy na to z normala :>

4.Początkowe mounty kosztuja 90srebra do bodajże 80g, niektóre są warte nawet 200k

Zapraszam na serwer Burning Legion najwiecej polakow, mamy wlasna gildie wiec na dobry poczatek do starczy

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Bez wcześniejszej znajomości gier z serii, będzie ci ciężko wciągnąć się w klimat gry. Dlatego że questy w WoWie, mają odniesienia do poprzednich odsłon serii na PC, lub nawet do książek lub mang.

Jeśli chodzi o PvE.

Trzeba długo grać, by wybić się i dojść do jakiejś sensownej gildii. NP. Widziałem jakiś czas temu, jak topowe gildie leciały na Flexible Siege Of Orgrimmar itp. To wszystko zależne jest od tego, czy masz farta.

Kiedyś mounty były drogie, bo na 60 LVL'u to była to bagatela kosztu 100 Gold. Teraz na 20 LVL'u pierwszego mounta masz za max 5G.

Opublikowano

Bardzo podobny wydawał mi się Runes of Magic, może nie jakoś bardzo - ale jednak..

Czyli pozostałam niezdecydowana, jeśli mam grać sama przez jakiś dłuższy okres czasu to nie zachęca mnie to za bardzo..

Zobaczymy, dzięki za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

@up, dla wielu wow może się okazać nudny i dlatego nie dobijają max lvlu, a w wowie chodzi przynajmniej większości o wbicie max lvlu i gre pve/pvp.

Edit: szkoda że moderatorzy nie byli tak restrykcyjni jak spamowali fanatycy z toda w pewnych tematach....

Edytowane przez nerv234