Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Longju2.pl [HARD]

vM3ntos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

www.png

Strona Główna

http://longju2.pl

o_serwerze.png

Jest to serwer typu HARD, który był przygotowywany od wielu miesięcy.

Maksymalny poziom na dzień dzisiejszy to 99, ale z czasem zmieni się to na poziom 105.

W prezentacji zawarte są rzeczy(mapy,bronie,zbroje), które będą wprowadzane wraz z update'ami.

Exp jest ustawiony wg. naszych upodobań, na początku jest łatwo,

ale z każdym poziomem co raz trudniej, więc osiągnięcie 99 poziomu jest wyczynem.

Drop przedmiotów był ustawiany od zera, więc także nie ma porównania rat dropu z globalnymi serwerami.

Drop złota także był ustawiany od zera i zwiększa się wraz z poziomem potworów.

Np. maksymalna ilość złota z potwora o pierwszym poziomie to 37, a potwora o setnym to 1225 także, w takim wypadku nie ma tu mowy o hiperinflacji.

Królestwo Chunjo zostało usunięte, a stare nazwy zostały zmienione na nowe - Seul oraz Nanju.

Planowany start to 4 stycznia 2014 roku.

krolestwa.png

na_start.png

start.png

Na start otrzymujemy zbroję oraz broń na 1 poziom +4, 1 pelerynę męstwa(jest ona jednorazowego użycia),

200 małych mikstur czerwonych oraz 100 niebieskich, buty wiatru z bonusem +50 do szybkości ruchu na 5 godzin.

handlarze.png

roznosci_zbroje.pngbronie.png

drop.png

drop.png

Z dropu ogólnego będzie można zdobyć wiele ciekawych przedmiotów, w prezentacji opiszę te najważniejsze:

- od poziomu 15 dropi Medal Smoka

- od poziomu 50 dropi Zwój Błogosławieństw

- od poziomu 30 dropi Wzmocnienie oraz Zaczarowanie Przedmiotu

- od poziomu 5 dropi Wykrywacz Kamieni Metin

- od poziomu 5 dropi Olejek Niebios

- od poziomu 45 dropi Małż

zbroje.png

zbroje2.pngzbroje.png

Na serwerze będą wgrane zbroje z trochę innym systemem ulepszania oraz bonusami niż na globalnym serwerze.

bronie.png

image.pngimage.png

image.pngimage.png

image.pngimage.png

image.png

Każda broń powyżej 65 poziomu ma wbudowany dodatkowy bonus, dla przykładu miecze:

- Miecz Nimfy+0-9 - 1-12% szansy na przeszywające uderzenie

- Miecz Bojowy+0-9 - 1-12% szansy na krytyczne uderzenie

- Miecz Żądło+0-9 - 1-12% silny przeciwko potworom

- Zatruty Miecz - standardowe obrażenia średnie/umiejętności

- Śmiercionośne Ostrze+0-9 1-12% silny przeciwko ludziom

Z każdej broni na 65 poziom będzie można robić broń, której wymagany poziom jest o 20 poziomów wyższy od poprzedniej.

Ulepszając Bojowy Miecz(65 poziom) na lepszą broń, jej wymagany poziom będzie wynosił 85.

bizuteria.png

bizuteria.png

Nowe buty, które będzie można wytworzyć tak jak jest to na globalnym serwerze oraz dropić z nowych bossów.

Nowe bransolety, naszyjniki oraz kolczyki będzie można zdobyć tylko i wyłącznie z nowych bossów.

helmy.png

helmy.png

Nowe hełmy delikatnie odbiegające od bonusów z globalnego serwera, będzie można je zdobyć ze zwykłych potworów.

tarcze.png

tarcze.png

Ogólne będzie 16 tarcz, z tych nowych to jedna na 71 poziom, 4 na 81 oraz 1 na 91, o bonusach dowiecie się z czasem.

misje.png

Na serwerze znajduje się 28 misji fabularnych(ta liczba się zwiększy) od 5 do 82 poziomu, za które otrzymujemy:

- Punkty obrony/życia/wartości ataku/szybkości ruchu

- Punkty doświadczenia

- Złoto(misje na niższy poziom)

- Ciekawe przedmioty.

12 misji od Uriela(Pamiętnik), za które otrzymujemy ciekawe przedmioty oraz punty doświadczenia.

8 misji od biologa, za które otrzymujemy specjalny bonus oraz ebonitową szkatułkę.

biolog.png

systemy_i_inne.png

kd_na_peleryny.png

Kamienie duszy można wymieniać na Peleryny Męstwa.

bonus.png

Nowe okienko bonus.

image.png

Nowe ikony kamieni dusz.

kd_ulepsz.png

Do ulepszenia kamienia duszy potrzebny jest olejek niebios(na +4, dropi ze wszystkich potworów),

oraz olejek piekieł(na +5, dropi z bossów powyżej 50 poziomu).

ksiegi.png

Nowy wygląd ksiąg umiejętności, dla przykładu obrazek z księgami wojownika body.

system_energii.png

System Energii - musimy zebrać 30 odłamków energii i oddać je do alchemika, a on wytworzy dla nas Kryształ Energii. Jak je zdobyć?

Alchemik przyjmuje zbroje, bronie oraz biżuterię powyżej 44 poziomu i zamienia je w odłamki energii.

Proces wytwarzania kryształu jak i odłamków może zakończyć się niepomyślnie.

Po uwolnieniu energii z kryształu, otrzymamy losowy bonus na 2 godziny.

wierzchowce.png

Wygląd wierzchowców pozostaje standardowy,

nie chcemy odbiegać od klimatu metina przenosząc się w inne gry.

U nas wierzchowce posiadają idealnie dobrane bonusy,

jakich nie znajdziecie nigdzie indziej.

Wszystkie pieczęcie wierzchowców będzie można zdobyć w grze!

dzik.pngdzik_1.pngdzik_wojenny.pngdzik_wojenny_1.png

Dzik - od 25 poziomu - 10% Silny Przeciwko Potworom

Dzik Wojenny - od 50 poziomu - 20% Silny Przeciwko Potworom

wilk.pngwilk_1.pngwilk_wojenny.pngwilk_wojenny_1.png

Wilk - od 25 poziomu - 10% Szansy Na Krytyczny Cios

Wilk Wojenny - od 50 poziomu - 20% Szansy Na Krytyczny Cios

tygrys.pngtygrys_1.pngtygrys_wojenny.pngtygrys_wojenny_1.png

Tygrys - od 25 poziomu - 10% Obrażeń Będzie Dodanych Do PŻ

Tygrys Wojenny - od 50 poziomu - 20% Obrażeń Będzie Dodanych Do PŻ

lew.pnglew_1.pnglew_wojenny.pnglew_wojenny_1.png

Lew - od 25 poziomu - 30 Szybkości Ruchu

Lew Wojenny - od 50 poziomu - 60 Szybkości Ruchu

bengal_ziel.pngbengal_ziel_1.pngbengal_zolt.pngbengal_zolt_1.png

Zielony Tygrys - od 25 poziomu - 50 Obrony

Żółty Tygrys - od 50 poziomu - 100 Obrony

bengal_nieb.pngbengal_nieb_1.pngbengal_czerw.pngbengal_czerw_1.png

Niebieski Tygrys - od 25 poziomu - 100 Wartości Ataku

Czerwony Tygrys - od 50 poziomu - 200 Wartości Ataku

szkatulki.png

ks_kd.png

Z metinów dropią szkatułki z kamieniami duszy(od 1 do 3) oraz z księgami(od 1 do 7).

Im wyższy poziom metina tym lepsza zawartość szkatułek.

rubinowa.pngszmaragdowa.png

Rubinowe oraz Szmaragdowe szkatułki - dropią z metinów powyżej 45 poziomu, aby je otworzyć potrzebujemy klucza, który dropi z bossów powyżej 50 poziomu.

mapy.png

Jak widać na serwerze są nowe mapy, jeszcze nieaktywne ze względu na dopracowanie ich.

Na początek nie są one potrzebne, a chcemy zademonstrować co będzie na serwerze.

kryjowka_pajaka.png

Wejście od 65 poziomu postaci w grupie, posiadanie pajęczego klucza,

który można zdobyć w Lochu Pająków v2 z Elit. Królowej Pająków.

Celem wyprawy jest zniszczenie pajęczych jaj, po ich zniszczeniu pojawia się Rycerski Pająk.

Pomyślnym zakończeniem wyprawy jest zabicie Rycerskiego Pająka.

komnata_smoka.png

Wejście od 75 poziomu postaci w grupie, posiadanie trzech krętych kluczy,

które można zdobyć w Grocie Wygnańców v2 z Generałów Setaou.

Celem wyprawy jest zniszczenie metinów, po ich zniszczeniu pojawia się Smok Beran-Seatou.

Pomyślnym zakończeniem wyprawy jest zabicie Smoka Beran-Setou.

piekielne_katakumby.png

Wejście od 80 poziomu postaci w grupie, katakumby składają się z 7 pięter.

1 Piętro. Zdobycie Klucza Kryształu Duszy.

2 Piętro. Posiadanie Demonicznej maski, którą można zdobyć zabijając Umarłego Rozpruwacza w Wieży Demonów.

Znalezienie Żółwiej Skały oraz rozmowa, każdy gracz musi posiadać Demoniczną maskę.

3 Piętro. Zniszczenie właściwego Metina Odwetu.

4 Piętro. Znalezienie właściwej drogi na 5 piętro.

5 Piętro. Zdobycie Upiornego Totemu z Tartara(boss) oraz przeniesienie go przez lidera grupy na Bazaltowy Obelisk.

6 Piętro. Zniszczenie wszystkich potworów wraz z Charonem(boss).

7 Piętro. Zniszczenie wszystkich potworów wraz z Azraelem(boss).

kraina_mutantow.png

Wejście od 75 poziomu postaci, na mapie będzie znajdować się wiele nowych metinów oraz potworów.

Drop nowych przedmiotów oraz ulepszaczy.

smoczy_przyladek.png

Wejście od 85 poziomu postaci, na mapie będzie znajdować się wiele nowych metinów oraz potworów.

Drop nowych przedmiotów oraz ulepszaczy.

weryfikacja.png

weryfikacja_1.jpg

weryfikacja_2.jpg

Opublikowano

Nie zagram ! serwer dla kasy zrobiony na odwal ! co to ma być założę się że może max 10 os zagra !

nOfAmE

Opublikowano

Planowany start to 4 stycznia 2013 roku.

Trochę spóźniliście się z startem :D

Mi serwer również się nie podoba.

Nie polecam.

Opublikowano

prezka słabo zrobiona ,system ulepszeń jakiś takie na odpierdol ,ogólnie serwer wygląda na syf

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Uczeń
Opublikowano

Mi się tam prezentacja podoba. Estetyczna i bez zbędnych gówien. Ja nie zagram bo osobiście nie lubię serverów Hard.

Proponuje także zmienić nazwę przed startem :P

Opublikowano

Ten serwer nie ma szans na wybicie się. Ponieważ startuje pare innych które mają nowości od groma.

aw@ dlaczego trute się tworzy z nimfy ?

Opublikowano

Serwer prezentuje się nawet ciekawie, nie ma co czytać pozostałych komentarzy bo 3/4 z nich to zwyczajny hejt.

Jednak wiadomo serwer hard musi mieć dużo graczy i mocny team, a więc mam kilka pytań:

-Będzie jakaś reklama? Jakaś współpraca z jutuberem (nie głupim wyjściem byłoby dodanie jutubera do teamu jako GM-a ;))?

-Czy team ewentualnie ktoś z teamu miał jakiś projekt, który wypalił? Wiadomo, u "amatorów" mało osób zagra :)

Jeżeli spełnicie te wymagania i nie olejecie serwera to zagram na 100%, no jeszcze jedynym warunkiem jest aby było +1k graczy ;)

Opublikowano

1. Reklama będzie, ale dopiero gdy sytuacja z serwerem się trochę ustabilizuje, czyli ataki, ewentualne małe błędy itp.
2. Na pewno nie jestem amatorem, który powiedział sobie "Chcę sobie mieć serwer metina, więc wgrywam gotowca na dedyka, zmienię kilka rzeczy i wrzucam na mpc.". Jeżeli chodzi o projekty metina to jest mój pierwszy projekt, który był bardzo długo przygotowywany oraz sprawdzany wielokrotnie pod względem błędów. Natomiast byłem współwłaścicielem jednej z największych sieci Counter Strike w Polsce, ale zrezygnowałem ze względu na podejście drugiego administratora.

Nic ciekawego, hard i tyle broni? Z tym to przesada.

Dlaczego przesada? To nie jest długi system ulepszeń, a najzwyczajniej możemy zrobić z broni 65-80lvl+9 nową lepszą.

Opublikowano

1. Reklama będzie, ale dopiero gdy sytuacja z serwerem się trochę ustabilizuje, czyli ataki, ewentualne małe błędy itp.

Czy to nie jest błędne podejście? Przypuśćmy ataki ustaną po +/- tygodniu, jakaś grupa około 200 graczy (przypuszczalna liczba) przez ten czas jednak gra, wiadomo, czasem ich loga itp.. ale oni są wytrwali i expią/dropią itd... Sytuacja się ustabilizowała i jest reklama u jutubera, jednak gracze wchodzą na stronę zaglądają do rankingu i stwierdzają, że nie ma co tu grać bo i tak są 50-60lvl w rankingu.

Gracz będzie wolał pójść na inne hardy które stoją długo i są "pewne"...

Jednak to jest TYLKO MOJE zdanie ...

Opublikowano

Moim zdaniem nic ciekawego, po prezentacji wygląda na monotonny hard z nadmierną ilością broni. Osobiście nie zagram.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Chyba z 3 razy już powstawał serwer o nazwie Longju2 - i ciągle kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Yitianem.

Nic ciekawego. Widziałem lepsze.

Opublikowano

Nic takiego ciekawe taka sobie prezka osobiście nie zagram bo już tyle co jest hardów to można liczyć w totolotka xD

Żyj dla siebie, nie patrz na innych co o Tobie mówią :) 

oj12ja.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem nic ciekawego, po prezentacji wygląda na monotonny hard z nadmierną ilością broni. Osobiście nie zagram.

Aż tak bardzo boli Cię ilość broni? Monotonne jest Twoje hejtowanie każdej prezentacji.

Chyba z 3 razy już powstawał serwer o nazwie Longju2 - i ciągle kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Yitianem.

Nic ciekawego. Widziałem lepsze.

Co to ma do rzeczy, że 3 razy powstawał serwer o takiej nazwie?

Widziałeś lepsze pod jakim względem? Ilością napchanego zbędnego syfu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...