Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

40 mb/s ? Dobry internet? Pomocy!

Icenator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No siema!

Chciałem sie zapytac czy 40 mb/s to jest dobra prędkosc internetu?

Planuje teraz umowe z orange na 40 mb/s ake nie wiem czy to dobra oferta....

Internet potrzebuje do np. Instalowania World of Tanks i innych tego typu gier co długo sie instalują....

Potrzebuje też do wysylania filmikow na YouTube i do grania na multi w gry np. Minecraft, bf3 itp.

Pomozcie mi, czy 40 mb/s to dobra oferta, jesli nie dajcie namiary na inną dobra oferte!

Pozdrawiam!

Opublikowano

40 mb/s to bardzo szybki internet, jeśli chodzi o prędkość pobierania. Ja mam 20 mb/s i nie narzekam, będziesz miał (a raczej powinieneś mieć) 2 razy szybszy :)

finalrender.png

Opublikowano

Po pierwsze, do instalowania gier internet ci nie jest potrzebny. Po drugie, do wysyłania filmików na yt nie jest potrzebny download, a upload, który mimo dużego dl może być bardzo niski.

Opublikowano

Po pierwsze, do instalowania gier internet ci nie jest potrzebny. Po drugie, do wysyłania filmików na yt nie jest potrzebny download, a upload, który mimo dużego dl może być bardzo niski.

Chodziło mu zapewne o patchowanie.

@TOP 10mb/s w zupełności by ci wystarczyło jeżeli o patchowanie ale o uploadzie byś musiał poczytać ew. z nimi porozmawiać telefonicznie.

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Yhhy? Tak jak napisałem w temacie, internet potrzebuje do instalowania gier online, wiec potrzebuje ten internet aby np. W.o.T sie szybko zainstalowal, potrzebuje predkosc internetu wysylania, aby wyslalac jak najszybciej filmik na yt, przeczytaj pożądnie temat, a nie pieprzysz głupoty!

Opublikowano

Jak chcesz uploadowac filmiki-musisz miec duzy upload, my znamy tylko Twoj download.

Wot szybko mi sie sciagal.nawet na necie 10megabitow.

A do grania w gry potrzeba dobrego pingu, Nie download.

Opublikowano

No wlasnie ,pobieranie. To jest ogolne pobieranie plikow. Masz download do, powtarzam do 40mb/s wiec czesto moze byc mniej. Nawet jak ci bedzie skakac do 2mb/s to nic nie zdrobisz bo taka umowa. Orange z tego co pamietam daja 2mb/s uploadu przy 40 (orange to straszna kicha jesli chodzi o to bo np przy 10mb jest jakies max 0.5 uploadu) pliki na pelnym laczu beda sie pobierac 4mb/s (okolo)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Bardzo dobry. Weź jeszcze pod uwagę, że liczba w umowie nie zawsze odzwierciedla rzeczywistość. Tzn. jeżeli mieszkasz w małej miejscowości internet nie musi być 40mb/s. W każdej tego typie umowie jest wyodrębnione w Twoim przypadku "do 40 mb/s". Dlatego też przed podpisaniem umowy, po prostu dowiedz się jaka jest maxymalna prędkość łącza w Twojej miejscowości, bo jeżeli dajmy na to 10 mb/s to po co przepłacać i brać neta 4x szybszego?

Opublikowano

Internet na pewno szybki i wystarczy Ci na pewnooo. Ja mam orange 6 mb/s - troche jednak malo, ale wszystko dziala i nie trafilem ani 1 gry, czy apki która by lagowala przez neta. Natomiast największą bolaczka orange jest jednak upload - tragedia. Przy takim necie nie powinjo tak być. Co do indywidualnego pytania: gry beda sie poboeraly szybko to na pewno, natomiast filmy na YouTube juz nie za bardzo.

Opublikowano

40 mb/s masz max zapewne będzie mniej

brałbym 10/20 bo i tak u mnie w t-mobail przy 10 mb/s ściagma 4 gb w 1 godz mi starczy jak chcesz więcej to bierz

­

Opublikowano

40 Mb/s to bardzo szybki internet. Ja mam 1Mb/s i jakoś żyje. Mi 1 GB ściąga się w 2,5 godz ale to szczegół ^_^

Opublikowano

Ale "rzeczywisty" download plikow bedzie w okolicach 4 megabajtow(nie wiem, czy pisze sie Mb czy mb), a i pewnie beda jakies spadki.

Opublikowano

nie bo pewnie internet z limitem a LIMIT w mobilnym internecie jest prawie zawsze ;] ja sam przekraczam co miesiac i zamiast 79 zl place 140 ;]

Opublikowano

No wlasnie ,pobieranie. To jest ogolne pobieranie plikow. Masz download do, powtarzam do 40mb/s wiec czesto moze byc mniej. Nawet jak ci bedzie skakac do 2mb/s to nic nie zdrobisz bo taka umowa.

Zrobić można dużo, ponieważ zależy to w większości przypadków od odległości klienta od centrali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...