Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar vs Riven vs Renekton

mateusz6-9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się którego z tym championów wybrać na topa, który jest trudny dla przeciwników, ma sustain i porządnego kopa. Prosze o +/- , z góry dzięki

Opublikowano

Riven:

-dash'e

-mobilna

-mechanizm escape

-dobitka

-bonus do AD

-mocne 1v1

-obszarowy stun

-można nią wycarrować

Opublikowano

Riven
+3 doskoki
+mobilna
+ogromny damage
+shield
+dash
+stun AoE
+łatwa farma
+twarda
+usefull w każdej fazie gry jak i w tfach

Opublikowano

Z obecnych opeków:

+: Riven - bardzo mocna każda faza gry, cholernie mobilna, potężny snowball. Minusem jest zbliżający się nerf.

+: Nasus - tankowaty, ogromny damage, świetny carry, jedno z najlepszych skalowań do late'u. Minusem jest zbliżający się nerf.

+: Shyvanna - spory damage, świetny potencjał w team fightach, ogromna tankowatość. Minusem jest zbliżający się nerf.

+: Dr Mundo - cudowny sustain, spory poke, praktycznie nie do ubicia, masterki 0/30/0 obecnie są OP na nim.

+: Rengar - kotałkę z ogromym damage'm, sporą mobilnością i ogromnym potencjałem do asasynowania. Ma świetną każdą fazę grę i ogólnie jest broken.

Z championów, których trudno skontrować, a którzy za to świetnie kontrują, to:

+: Kennen - mój ulubieniec. Świetny poke, chodzący stun, niemalże nie do skontrowania.

+: Elise - ma świetny poke, twarde CC, łatwy escape i jest niemalże niegankowalna za sprawą E w formie pająka. Przyjemnie się nią asasynuję przeciwnych carry.

+: Yorick - ogromny poke, mocny sustain. Minusem jest to, że zanika w late game.

Opublikowano

Moim zdaniem jedną z lepszych postaci jest Riven, choć jak widzę powyżej ktoś pisze o jakimś nerfie, o czym ja nie mam wgl zielonego pojęcia.

Rengar też fajna postać, dobrze, szybko i skutecznie może zabić adc w teamfighcie.

Opublikowano

Nikt nic nie pisał o Renektonie , więc ja coś napisze :D

- Ult dodaje HP
- Heal
- Stun
- 2x Dash
- Wytrzymały
- Escape
- Dobry Pusher

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...