Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

windows 7 64b sie zawiesza

sumenato

Pytanie

Opublikowano

może ktoś pomoc ?? !!!!!

jak w temacie mam Windowsa 7, miałem zasyfionego lapka, wiedz formacik, i potem miałem małe przywracanie systemu no i od razu po włączeniu wszystko ok lapek czysty, aż tu nagle po kilku minutach sie zacina wszystko zamrarza, a po kilku sekundach ikony puplitu. Nie mogę nic zrobić, nawet czasen przycisk restart/power nic nie działa,(trzeba baterie wyciągać) no to gdy sie uda, to właczam na nowo i wyskakuje czasem bluescreen (sorka nie opisze za bardzo co tam pisze, bo za szybko, ale coś z BIOS związane) czasem to po 5 minutach, a czasem po 15-40 min.

karta graficzna sprawna sprawdzałem u siostry na lapku, dysk był nie dawno nowy, sys nie widzi błedow, ladowarka też ok, no nwm pomocy ;c

szukałem w necie pomocy, ale prawie wszystkie tematy takie same i nigdzie nie ma rozwiązania ;/

wie ktoś co i jak ???

8547014573848511113729.jpeg

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie no taka temperatura to, gdy jakąś gre odpale

Acer Aspire S7-391-53314G12 ultrabook procesor
  • Intel® Core™ i5
model procesora
  • i5-3317U (1.7 GHz, 2.6 GHz Turbo, 3 MB Cache)
ilość rdzeni
  • 2 szt.
wielkość pamięci RAM
  • 4 GB
typ zastosowanej pamięci RAM
  • DDR3 (1333 MHz)
rodzaj dysku twardego
  • SSD (flash)
pojemność dysku SSD
  • 256 GB
napęd optyczny
  • brak
karta graficzna
  • Intel HD Graphics 4000

Cos jeszcze ??

Opublikowano

eh kilka godzin temu robiłem reinstall, kur, jakie to chore xD byłem z tym w serwisie, hahah ale chcieli 300-400 zł za nowy sys bo mowili, ze to może(może) pomoże xD

Opublikowano

zawsze tak mówią, spróbuj pobrać jakiś obraz płyty windowsa 7 np. professional i sprawdź a jak nie windows 7 to windows xp.

Opublikowano

67-70 jak gapisz się w pulpit :D ?

Jaki procesor ?

W laptopach to normalną tęperaturą w idle jest 50 -55.

Dobrze by było jakbyś podał specyfikacje komputera.

Opublikowano

@Rzary

temperatura sprawdziłem ,,spedFan,, jest

dysk: 36-37

Cpu/core: 67-70 (to chyba dużo co nie :O)

zawsze tak mówią, spróbuj pobrać jakiś obraz płyty windowsa 7 np. professional i sprawdź a jak nie windows 7 to windows xp.

czyli, że jaak ? co na nowo OS wgrać ?? o.O

Opublikowano

nie, wszystko było ok, tylko zaśmiecony był strasznie, to formata zrobiłem, eh i przez przypadek, os sie usunoł to wgrałem na nowo wina 7, i wł rano jak wgrał sie to odpaliłem no i tak po 5 minutach sie zawiesił pulpit, potem pasek zadań, no i ujjj nic nie szło zrobić i tak do teraz proboje to naprawić ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...