Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GH] DirectX jest w stanie krytycznym.

Shawen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z Call of Duty Ghost.Już tłumaczę,mam kartę graficzną Geforce 9800 GT i DirectX 11 którego ona nie obsługuje chociaż jechałem na niej już ponad rok i BF3 działał bez przeszkód,a dzisiaj kupiłem CoD'a i przy uruchamianiu wyskakuje mi problem że DirectX jest w stanie krytycznym i nie da się go uruchomić.Robiłem TuTy polegające na ściąganiu programu i robieniu coś w ustawieniach ale to było na DirectX 10 a na 11 to nie działa !Chciałbym sobie pograć trochę w CoDa ale na razie z takim problemem sam nie wygram.Szukałem na googlach DirectX 10 zamiast 11 ale nie mogłem znaleźć proszę o pomoc !

Opublikowano

Jednym z sposobów na downgrade directx jest taki ze wchodzisz w programy i funkcje w panelu, i usuwasz bieżącego directx a po tym twój system powinien sam wrocic do starszej wersji. (nie probowalem! Wyczytałem na internecie!!!)

hihihi hehehe hahahaha...

Opublikowano

Jednym z sposobów na downgrade directx jest taki ze wchodzisz w programy i funkcje w panelu, i usuwasz bieżącego directx a po tym twój system powinien sam wrocic do starszej wersji. (nie probowalem! Wyczytałem na internecie!!!)

Jak już to by robił upgrade bo chyba chce mieć z DX10 na DX11?

Pozatym , sprawa z DirectX wygląda tak , że albo karta obsługuje DX11 lub nie , reszta bibliotek instaluje się wraz ze sterownikami od producenta lub jest już w windowsie (mówię tu o 7 wzwyż do XP trzeba było doinstalować bibloteki...)

65un.jpg

Pomogłem!? Kliknij Lubię to! :D

Opublikowano

Tak wiem ale ja mam directx 11 a nie 10 i nie wiem jak go zainstalować :(

Aha , ja wyczytałem , że Twoja karta nie obsługuje DX11 tylko DX10.

BF 3 , działa na DX10 i DX11.

GHOSTS tylko DX11.

Więc to zrozumiałe , że przy próbie odpalenia GHOSTS wywali komunikat o błędzie krytycznym DX...

Format tu nic nie da...

Albo zrób ten punkt dotyczący DX z tego poradnika , albo zmień grafikę...

65un.jpg

Opublikowano

Jak już to by robił upgrade bo chyba chce mieć z DX10 na DX11?

Pozatym , sprawa z DirectX wygląda tak , że albo karta obsługuje DX11 lub nie , reszta bibliotek instaluje się wraz ze sterownikami od producenta lub jest już w windowsie (mówię tu o 7 wzwyż do XP trzeba było doinstalować bibloteki...)

Czy ty w ogóle przeczytałeś to?! "mam kartę graficzną Geforce 9800 GT i DirectX 11"

"Tak wiem ale ja mam directx 11 a nie 10 i nie wiem jak go zainstalować" - Jego drugi wpis!!!

hihihi hehehe hahahaha...

Opublikowano

Czy ty w ogóle przeczytałeś to?! "mam kartę graficzną Geforce 9800 GT i DirectX 11"

"Tak wiem ale ja mam directx 11 a nie 10 i nie wiem jak go zainstalować" - Jego drugi wpis!!!

Koleżko nie spinaj się.... To , że ktoś piszę , że ma DX11 to nie znaczy , że naprawdę tak jest.

Jak sam byś doczytał , to przeczytał byś również , że sprawdzałem specyfikacje tej ZABYTKOWEJ karty graficznej i nie obsługuje ona DX11 , więc nawet jak sobie myśli , że obsługuje to tak nie jest. Również Twoje wpisy o jakimś downgrade to totalna bzdura... W moim mniemaniu to się nie znasz w ogóle , a hałasu robisz co nie miara.

TA KARTA NIE OBSŁUGUJE DX11 .... Czy już ogarnąłeś to swoim umysłem?

I to Ty chyba dobrze nie czytasz , albo autor jest równie zagubiony jak Ty... Ponieważ w 1szej linijce 1szego postu pisze:

"Siemka, mam problem z Call of Duty Ghost.Już tłumaczę,mam kartę graficzną Geforce 9800 GT i DirectX 11 którego ona nie obsługuje chociaż jechałem na niej już ponad rok i BF3 działał bez przeszkód"

Tak jak wyżej też napisałem BF3 działa na DX10 i 11 , a GHOSTS tylko z 11!!!!

Później , gdy odpowiedziałem na 1szego posta z linkiem do sposobu jak odpalić GHOSTS na DX10 autor posta piszę:

"Tak wiem ale ja mam directx 11 a nie 10 i nie wiem jak go zainstalować :("

Więc za przeproszeniem puknijcie się w główki kochani o.O bo jak już też wyżej pisałem DX11 się nie instaluje(ewetualnie doinstalowauje się dodatkowe bibloteki z danymi do poprawnego działania). Albo karta obsługuje DX11 albo nie , a GF9800GT obsługuje DX10 bo ta karta jest po prostu stara i tyle w temacie.

Pozdro

65un.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...