Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z plikami serwerowymi metin2 od Terenzo .. ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Mam pewien problem odnośnie plików serwerowych od by Terenzo ..

Wszystko pobrałem z http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/

No i tak włączam normalnie VirtualBox-a, robie serwer wszystko jest ok i wgl ...

Następnie po zrobieniu serwa i wpisaniu passów (root , 123456) wpisuje "sysinstall" i tam wszystko co trzeba to zmieniam ..

Jest niby wszystko ok .. pisze "etc/rc.d/netif restart" i normalnie mogę się połączyć z navicatem i filezilla ...

No więc wpisuje komende /start i wybieram liczbe "CH" (ile mam ich włączć) zazwyczaj biore albo 1 albo wszystkie ..

Następnie wchodze w clienta (już wpakowałem clienta do PL-a, i podmieniłem serverimfo w pliczkach root)

Niby jest gitara wszystko działa loguje się gram itp idt ...

Problem zaczyna się dopiero, gdy resetuje konsole .. (próbowałem i poprzez normalnie reset i poprzez komende "reboot")

No więc chodzi o to, że jak zresetuje konsole to strasznie długo na początku muszę czekać zanim wpiszę passy (root i 123456)..

(przed "włączeniem się" loginu i hasła wyskakuje mi jeszcze kilka linijek jakieś "Dec 27 19:07:15 unable to gulify .... " czy jakoś tak ...)

No ok .. loguje się i niby znowu wszystko jest dobrze, lecz niestety nie jest ;/ .. Otóż nie mogę się już wogule zalogować na serwer ani do navicat... jedynie mam dostęp do filezilli (znaczy ja używam CoreFTP) ^^

No i nie wiem już o co chodzi ... próbowałem już chyba z 10 razy jak nie więcej .. Bawie się z tym już trzeci dzień i nie widać efektów -.-

Odrazu mówię Port mapa mam włączonego, antywirus off i naprawdę nie wiem już o co chodzi ...

Opublikowano

UP@ Robiłem już nie raz od nowa serwa i dalej to samo -.- .. a jeżeli chodzi o to, co darek napisał, to zachwile przetestuje ..

mialem ten sam problem skonfiguruj jak tu tzn pozmieniaj host name serwer netmask wiadomo 255.0.0.0

to zrobieniu tego mi serwer na plikach torenza normalnie dziala :)

http://img263.imageshack.us/img263/4425/sysinstall.png

Pytanko mam .. Robiłeś na plikach badara serwa tak ^^ ? (ja miałem od Terenzo -.-) możliwe, że to dla tego.. Właśnie ściągnąłem pliki badara, ale ich nie odpalałem jeszcze, ponieważ znalazłem te pliki

[tyryryry]

moim zdaniem lepsze od Terenzo, ale po niemiecku -.- ;/

Opublikowano

Darek, jeżeli chodzi o ten twój "sposób" niestety mam identycznie to co ty i mam błąd dalej .. Mi się wydaje, że muszę pobrać DOBRE pliki serwerowe od by badara, następnie wkleić w filezilli pliki od Terenzo i bd działać ... Lecz dotychczas nie znalazłem plików od by_badara (linki wygasły) :C mam tylko 1 ale on ma błąd przy uruchamianiu VirtualBox-u wyskakuje błąd i moge wybrać "OK" albo "Copy" i tyle .. Jak klikam "OK" to mnie wywala z VirtualBox-a, a jak klikam "Copy", to tylko kopiuje treść błędu :/ Jak by ktoś mógł to proszę o podanie działających plików od By_Badara. Z góry dzięki ^^:) :> ;]

Opublikowano

Do problemu z serwerem Terenza:

Po reboocie, wpisaniu pasów itd wpisz znowu /etc/rc.d/netif restart, a potem znowu /start i powinno śmigać jak trza.

Myślisz, że już tego nie robiłem ? ^^

Niestety dalej nie działa i już wymiękam powoli :/

Opublikowano

Już sam rozwiązałem ten problem . Po prostu :

- włączyłem virtualbox-a i odpaliłem pliki by_tereno (nie włączałem teraz hamachi w virtualbox)

- następnie po zalogowaniu się wpisałem sysinstal-->Configure--->Networting--->Interface-->No--->No (czy jakoś tak) no i uzupełniłem wszystkie okienka prawidłowo.

- następnym krokiem było to, że jak miałem włączoną maszynę, to ją zminimalizowałem i kliknąłem , żeby była uruchamiana jako hamachi (automatycznie się wyłączyła)

- dalej zalogowałem sie itp itd... jak to zawsze działało za 1-wszym razem ... xD

- to ogólnie, żeby nie zmarnować czasu dużo nie porobiłem na tym serwie (dodałem tylko sr i um do broni w coreftp)

- no i zresetowałem serwer ..

- wszystko to samo znowu jakieś gówno "Dec... tratatata.." no więc już byłem pewny, że nic z tego.. ale po zalogowaniu byłem pozytywnie nastawiony otóż

jak zawsze wpisałem /etc/rc.d/netif restart i połączyło mnie z navicat (zawsze jak mnie z navicat łączy to też i z clientem) Więc się lekko ucieszyłem (ponieważ myślałem, że jak zresetuje, to będzie to samo ..

No i chwile tam się pobawiłem i zresetowałem .. Działało później w ten sam sposób.. i już chyba z 12 raz resetowałem dziś konsole (bo dodawałem to i tamto) i wszystko działa !

Jedynym minusem jest to, że się długo włącza.. no, ale w końcu jak się zapisze wychodząc z VirtualBox-a to później 5-6 sec i już ^^

No to powiem szczerze ---> NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ, ŻE TAKIM <za przeproszeniem> gównem MOGŁEM TEN PROBLEM ROZWIĄZAĆ ..

Ogólnie dzięki za chęć pomocy. ^^

Temat uważam do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...