Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna ta czy ta :D

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta;

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-cuda-gtx770-2gb-ddr5-px-256bit-dvi-hdmi-dp-box-gtx770-dc2oc-2gd5-582021/

czy ta? :

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx770-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-potrojny-went-gv-n770oc-2gd-581346

Kilka szybkich odpowiedzi za każdą daję like

z tego co czytałem asus się strasznie grzeje + piszczą cewki a gigabyte jest głośniejszy ( mi tam głośność za bardzo nie przeszkadza)

rmoiyq.png

Opublikowano

Jeszcze od MSI jest fajna, twinfroz ma prawie taką sama wyjdaność jak windforce. Ale różnica to 1-5C* zależnie od sztuki.

Oczywiście wind jest głośniejszy, i jest sporych rozmiarów gdzie MSI jest mniejsza i cichsza oraz ma ładny design ;P

PS. sprawdź czy Ci do budy wejdzie windek..

graphic.png
Opublikowano

Asus strasznie się grzeje i piszczą cewki? Kto ci takich bzdur naopowiadał. W przypadku obu kart temperatura może wynieść ~75*C w zależności od gry. Cewki są skłonne piszczeć u GB, ale nie u Asusa.

Opublikowano

Zrezygnował bym z tak drogiej budy i zasilacza i wsadził albo dysk SSD, bądź g45+Chlodzenie silverarrow z allegro.

PS. jeśli zależy Ci na wyglądzie kompa ze środka to wziął bym Z87 G45 + i5 4670k+MSI GTX 770(dla kolorków :D) i do tego Czarny Silver arrow ;)

graphic.png
Opublikowano

up buda zostaje :D

urzekła mnie i nie zamierzam zmieniać ^^

wylecę poza budżet :D

mam 5 tysięcy na kompa z monitorem , myszką , klawiaturą , podkładką , opcjonalnym kablem do monitora

rmoiyq.png

Opublikowano

Zasilacz spokojnie deus m1 550w (wiadomo że gorszy od tego Be quiet'a +gold), do tego buda na m40 opcjonalnie z11plus.

I na to spokojnie starczy Ci na porządnego SSD albo ładny desing w środku :)

Ale mówie w twoim kompie jest jak najbardziej wszystko na miejscu :)

graphic.png
Opublikowano

Kumpel ma Twin froz i mówi, że jak włączysz kompa to cos jest takiego, że kurz wydmuchuje przez kilkanaście pierwszych sekund. Na testach niby GB ma o 1 fps więcej (heheh), ale po OC MSI wymiata + też słyszałem o piszczących cewkach w GB

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...