Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co dalej po KW-1?

beq1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gram sobie ostatnio KW-1 i udało mi się uzbierać 30000 doświadczenia. I teraz się zastanawiam który czołg zbadać KW-1s czy T-150. Wszyscy sobie chwalą KW-1s, ale ja jakoś nie moge się zdecydować. Co wy mi polecacie i czy jeśli kupie któryś z tych czołgów mam sprzedawać KW-1?

Ps. Dlaczego wszyscy polecają działo 85mm ja gram 122mm i uważam że mimo słabej celności jest to super działo.

Opublikowano

A sprzedawać KW-1 czy zostawić? A co oznacza trollgun bo szłyszałem kilka razy, a dalej nie wiem co to dokładnie znaczy?

Opublikowano

Opiszę ci to tak z swojego doświadczenia Zostaw sobie kv-1 bo czołgi na 5 tierze zaliczają się można tak powiedzieć do zarabiania kredytów bo od 7 tieru możesz w bitwach wychodzić na minusa z kredytami :) a polecam ci lecieć w Kv-1s :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

A sprzedawać KW-1 czy zostawić? A co oznacza trollgun bo szłyszałem kilka razy, a dalej nie wiem co to dokładnie znaczy?

Troll Gun - Działo o bardzo niskiej penetracji, ale o wysokim dmg. Zazwyczaj strzela się tylko pociskami OB.

Kv-1 zostaw.

Opublikowano

Nigdy nie kupuj kv-1s!!!!! To jest szajs!!!! To nawet pancerza nie ma. Lepsze KV-2 i T-150. T-150 ma fajne działo i odbija na sidescrap nawet i 8 tiiery a sport nie:P. A KV-2 jest fajne z powodu swojego działa 152mm. Nie raz ściągałem KV-1s na hita.

Opublikowano

Ja osobiście polecam t-150.Na początku gra się nim strasznie ale zmienisz działo i zawieszenie i praktycznie każdy VI tier przebijesz zadając po 400 DMG.Grałem tym czołgiem i kv1-s jednocześnie i zdecydowanie wole t-150 :), po t-150 jest kv-3 VII tier (bydle :) ).A jeśli zdecydujesz sie pujść w kv1-s (czego nie radze)to nie sprzedawaj kv-1 bo z czasem uzbiera ci znowu doświadczenie a i z kasą pewnie będziesz mieć krucho :P

Opublikowano

Linia kv-1s >> is > is-3 to jest jedna z najlepszych lini na początek. Od 6 tiera ogromny dmg , dobry pancerz(jak ktoś umie robić sidecrapa/kontowanie) i dobra mobilność. Rób te czołgi puki nic z kv-1s nie robią :D.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Ja tez miałem taki dylemat kv-1s możesz kopic lecz dalej nie idź w is ja doszedłem do is -3 tak się źle gra

Najwidoczniej musisz być pomidorkiem, który nic nie ogarnia.

Jedna z najlepszych linii na początek.

Idź w stronę IS`a 7.

@edit

Jak ja czytam te komentarze to załamki dostaje.

Skoro nie potraficie grać szóstym tierem, który potrafi sprzedać pestkę za 488 to wrócicie lepiej na T1.

Opublikowano

t150

- wieża jest miękka dosyć

- nie jest brany czesto do kompani

+ najlepszy pancerz 6 tieru ( side scrap i odbijesz wszystko do 8 tieru )

+ CELNE działo + szybki reload 7.94s dmg 250-324 max

+ max speed 45km/h max ( z górki max 52 )

Opublikowano

Teoretycznie T-150 jest lepsze, ale w praktyce KV-1S. Polecam Ci iść w Sporta. Mam IS-3 i bardzo dobrze gra mi się tą linią. W garażu zostawiłem sobie KV-1, KV-1S, T-150 i IS-3.

graphic.png

Opublikowano

Nigdy nie kupuj kv-1s!!!!! To jest szajs!!!! To nawet pancerza nie ma. Lepsze KV-2 i T-150. T-150 ma fajne działo i odbija na sidescrap nawet i 8 tiiery a sport nie:P. A KV-2 jest fajne z powodu swojego działa 152mm. Nie raz ściągałem KV-1s na hita.

KV-1S to jest tylko czołg przejściowy. Patrz sięna czołgi, które są dalej, a ta linia jest na prawdę świetna.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Jak masz zamair grać tylko VI to KW 1s jeżeli patrzysz w przyszłość to zdecydowanie T 150 bo IS 7 sie chowa w porównaniu do IS 4

Poprawka*

IS-4 chowa się przy is-7.

Jak potrafisz grać na wieżę + potrafisz wykorzystać mobilność tym czołgiem idzie dużo zdziałać, więcej niż isem-4.

Jeśli Wg Ciebie is-4 jest lepszy, to szanuje Twoje zdanie bo jestem moderatorem i mam taki obowiązek ^^ Jako gracz mówię, że IS-7 jest lepszy.

Wydaje mi się, że autor otrzymał wystarczającą liczbę odpowiedzi i jeśli nie ma ktoś już nic do dodania, to proszę nie powielać odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...