Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który tablet wybrać ? [600zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić sobie tablet do 600 zł (gierki,skype,gg,mpcforum,youtube,internet) 7 calowe są w tej cenie ale jak będzie więcej to nawet lepiej, może macie jakieś inne propozycje ? ProszE o wypowiadanie się osób bardziej doświadczonych.

Moją uwage do 600 zł przykupy te oto tablety:

1.Tablet DELL Venue "7 (Intel Atom Z2560 2x1.6 GHz) 2GB RAM DDR2 - 1280x800 - 599zł

2.Samsung T210 Galaxy Tab 3 7.0 (dwurdzeniowy 2x1.20, Dual Core) 1GB RAM DDR3 - 1024x800 - 599zł

3.Google Nexus 7 (Procek NVIDIA Tegra 3 4x1.20GHz) 1GB RAM DDR3 - 1280x800 - 629zł

Może macie jakieś lepsze propozycje do 600 zł (wydajnościowe) Pozdrawiam.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

No jo, ale może ma wersje z 2013 roku a Ty o tym nie wiesz ;]

338fef45.png

Opublikowano

W tej cenie, mała szansa jest na znalezienie 10 calowego tabletu, który byłby wystarczająco wydajny, żeby można byłoby pograć w gry, czy też posiedzieć wygodnie w internecie. W tym zestawieniu, wybrałbym Asusa Nexusa 7, który jest zdecydowanie najlepszym wyborem do +/- 800 złotych. Mowa oczywiście o pierwszej wersji. Nvidia Tegra 3 jest w swojej klasie najlepsza. Snapdragony 400 / S4 Pro, czy też MediaTek'i nie zapewniają takiego stosunku wydajności procesora do czasu pracy na baterii, jak właśnie Tegra. Dodatkowo dochodzi najnowszy Android 4.4 Kit Kat oraz dostęp do wielu gier specjalnie zoptymalizowanych pod ten procesor.

P.s.: Zrobiłeś byka w specyfikacji Venuse'a - posiada 1Gb RAM.

Opublikowano

Bierz Nexus 7 bo jest najlepszy z nich. Do gier nie bierz tabletu 10 calowego bo w niektórych grach nie będziesz mógł przestawić sterowania i przyciski w grach będą za daleko od twoich palców.

Opublikowano

Ten nowy Nexus 2013 w porównaniu z 2012 . Ten z starszy strasznie zamlulał jak np. przeglądało się strony ale jeszcze pooglądam. Dzięki za rady.

338fef45.png

Opublikowano

Weź nexusa, to jest potwór wydajnościowy :D

Mam go, i nie narzekam na ścinanie się gier, albo andka

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...