Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Drobne ścinki i zatrzymania

Arg0oS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem gram sobie na ustawieniach wysokich (niektóre Ultra) i miewam drobne ścinki, zdarzają się one gdy szybko się odwracam lub też przybliżam celownik od snajperki. Ogólnie gra chodzi płynnie mniej więcej 60fps ale te przycięcia mnie strasznie denerwują. Czy problem może tkwić w tym że mam 4GB ramu czy może wstrzymać się do jakiejś aktualizacji?

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

4 GB ramu i grasz na wysokich/ultra? No to masz rozwiązanie problemu.

Gra Ci ogólnie chodzi płynnie, a gdy dochodzi do momentu akcji (wybuchy, strzały, przybliżenia celownika) to po prostu się zacina.

Dokup pamięć RAM.

Opublikowano

4 GB ramu i grasz na wysokich/ultra? No to masz rozwiązanie problemu.

Gra Ci ogólnie chodzi płynnie, a gdy dochodzi do momentu akcji (wybuchy, strzały, przybliżenia celownika) to po prostu się zacina.

Dokup pamięć RAM.

4GB RAM na wysokie spokojnie wystarczy.

Jaka reszta sprzętu?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

4GB RAM na wysokie spokojnie wystarczy.

Jaka reszta sprzętu?

Nie, nie wystarczy.

Mi gra przy ultra zabiera 3,5 GB ramu. Dolicz do tego system.

W zalecanych jest 8 GB, więc te 6GB do takich ustawień jak najbardziej prawidłowe.

Napisał, że gra na wysokich/ultra, czyli na własnych.

Opublikowano

gtx 560ti soc 1GB, intel core i5 2500k, 4gb 1600mhz, zasilacz ocz 600w, gra chodzi spoko na własnych ustawieniach, wybrałem opcję optymalizuj w geforce experience lecz jeśli wybieram ustawienia wyższe w grze to nie ma to wpływu na rozgrywkę, czyli dokupić tego ramu tak? czy może czekać na aktualizację? jeśli 4gb to jakiej firmy

Opublikowano

GTX 560ti do wysokich/ultra też nie jest najlepsza, ale wystarczające do średnich/wysokich.

Moim zdaniem sprzęt masz dobry, ale żeby gra chodziła płynnie na ultra to czeka Cie zakup pamięci RAM i ewentualnie wymiana karty graficznej na np. GTX 650ti 2GB.

Opublikowano

Ta karta graficzna nie da rady na ultra.

Średnie, część ustawień na wysokich.

Karta graficzna jest w tym zestawie najsłabsza.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

eee tam czepiacie się, nawet daje rade poza tym nie potrzebuje super hiper grafiki, irytują mnie główne te ścinki i właśnie chciałem się dowiedzieć czy to z powodu pamięci RAM, czy może coś innego. Na razie zostanę przy tej karcie bo dla jednej gry nie ma sensu zmieniać. Ok dzięki za informacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...