Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P]Lagi

xReaQz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam poważny problem, otóż kupiłem używany komputer (parametry w załączniku + dokupiłem zasilacz Cooler Master 550W).http://www.mpcforum.pl/uploads/monthly_12_2013/post-984029-0-12036300-1388165401_thumb.jpg Problemem jest dla mnie niepłynna gra. Grać 8vs8 np na Oil Rig to nielada wyzwanie. Koledzy mają słabsze PC'ty a z grą nie mają najlepszych problemów. Sterowniki są aktualne, do karty itd. Może to wina directX 11? Może powinienem zainstalować coś innego, typu 9.0c ale nie da się odinstalować 11 z win. 7

Macie może jakieś pomysły?

PS: Podłączałem karte geforce GTX cos tam, jest wiele lepsza od 9600GT, pobrałem do niej sterowniki, zresetowałem PC. Gdy odpaliłem CA nie zauważyłem żadnej różnicy :c

post-984029-0-12036300-1388165401_thumb.jpg

Opublikowano

Eh, zainstaluj po prostu DX 9.0c? Będziesz miał wtedy DX 11 i DX9. Ogólnie jestem w szoku, bo to GPU obsługuje max. DX 10.1.

Może podasz dokładny model GPU?

Kolejnym razem takie tematy w głównym dziale, z odpowiednim prefiksem i nazwą

9368_gold.png

Opublikowano

zapamietam, ok. Zainstalowałem ale dalej jest napisane ze mam DX 11 i juz kompletnie nie wiem co mam robić. Może wymiana procesora na 4 rdzenie rozwiąże problem?

Opublikowano

zapamietam, ok. Zainstalowałem ale dalej jest napisane ze mam DX 11 i juz kompletnie nie wiem co mam robić. Może wymiana procesora na 4 rdzenie rozwiąże problem?

Jest napisane ponieważ winda wyświetla tam zawsze DX 11. DX 9 skoro instalowałeś, to go masz tylko nie jest napisane

9368_gold.png

Opublikowano

Ty wiesz po co są rdzenie w procesorze? Bo chyba nie wiesz.

Niepłynna to znaczy jaka? Mała ilość fpsów czy lagi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...