Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Origin przestał działać

Viserion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam to samo ,ale jest na to rada!

Najpierw musisz odpalic Origin i Bf4. Uruchom w 256kolorach ogolnie w trybie zgodnosci zaznacz wszystkie opcje. Odpali ci sie Origin w 800x600 zmini ci sie rozdzialka pulpitu ,ale za to Origin bedzie dzialal normalnie! Zainsaluje ci sie i zaktualizuje i wtedy jak juz sie zakonczy zamkniesz origin i wszystko wroci do normy ;)

W folderze Origin kopiujesz Origin.exe w TEN SAM FOLDER z nazwa Origin - Kopia. I wtedy odpalaj Origi za pomoca Origin - Kopia. I bedziesz mial wszystko wporzadku :)

Pamietaj ze Origin - Kopia nie obsluzy UAC czyli nie moze zmieniac plikow ,czyli aby zaktualizowac bedziesz musial odpalac za pomoca Origin.exe :)

Mysle ze pomoze :p

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Wgl. jak próbuje włączyć origin inaczej niż w 256 kolorach (ale przy takich ustawieniach ledwo da się coś przeczytać) pojawia się taki błąd.

viserion.png

Opublikowano

Próbowałem i tak i tak. To samo. Teraz spróbuję tak jak mówisz - odinstalować z panelu i ściągnąć znowu ze strony.

@Edit

Dalej to samo.

viserion.png

Opublikowano

Nie możesz jakoś wpisać klucza do origina i pobrać gry z neta, a nie instalować z płytki?

Ewentualnie zmień lokalizację folderu, do którego instalujesz i sprawdź, czy masz na 100% miejsce na dysku.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Co gra ma do rzeczy? Origin bez żadnej gry robi mi dokładnie tą samą akcję. Po za tym spróbuj sobie na darmo pobierać 25 GB z neta 2mb/s, kiedy masz 20 GB limitu. Oczywiście ,że mam miejsce na dysku na litość boską!

viserion.png

Opublikowano

1. Przeskanuj kompa ccleaner'em napraw błędy w rejestrze.

lub

2. zainstaluj

www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632 

, potem reset kompa.

Opublikowano

Dzięki, ułatwiłeś trochę. Poszperałem trochę w internecie na ten temat i znalazłem pewne rozwiązanie.

Musisz odinstalować w pełni Origin oraz BF4, usunąć pliki z rejestru.

Następnie trzeba zainstalować ponownie Origin i zainstalować grę.

Gdy już zainstalujesz Origin to pamiętaj, aby wyłączyć w jego ustawieniach opcję działania w grze.

@up: Link w code.

Opublikowano

Ani jedna ani druga rada nie pomogła ani troszeczkę. Dalej jest to samo. Podkreślam ,że ten błąd wyskakuje natychmiast po zalogowaniu do origin, jeszcze zanim wyświetli się okno programu po logowaniu.. Co więcej - teraz nie działa nawet w trybie zgodności z 256 kolorami.

viserion.png

Opublikowano

Strasznie dziwny problem czytając trochę na zagranicznych forach gdzie ludzie mają podobny problem jedni mówią że to wina routera i trzeba jakieś porty przekierować inni że wgl. przez zmianie karty graficznej mają ten problem.

Na forum ea support zaproponował ten link:

http://support.microsoft.com/kb/929135

Tam niżej rozwijasz listę win7 i masz krok po kroku pokazane co trzeba zrobić.

Oraz znalazłem taki filmik:

Oczywiście gość pokazuje na przykładzie cs'a więc jak będziesz dodawał tam program to oczywiście dodaj origin'a.

Spróbuj może najpierw ten sposób z filmiku.

Opublikowano

Ja nw Origin jest bardzo zabugowany niektorym dziala niektorym nie...sprobowales sciagnac poprzednie wersje? Reinstall probowales robic?? No poprobuj roznych sposobow ;) Powylaczaj zbedne programy/antywirusy itd.

Jezeli juz nic nie pomoze to nie wiem :(

Ja tez sporo czasu sie wkurwialem ale jakos sobie poradzilem ;)

Piteraskwiat.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...