Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zakup silnika, pomoc i porada

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
chcę kupić silnik do simsona s51 mam teraz nazwijmy to "uszkodzony" silnik. mam zapłon 6v platynkowy i gaźnik do wymiany. teraz pytanie ile kasy bym potrzebował na silnik który byłbym w stanie uruchomić i jeździć, nie zwywajac kapcia? chodzi o spokojny dojazd dom szkoła sklep
jest po świetach i nie mam jeszcze za dużo ale jak bd trzeba to szybko dozbieram ;d

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

naprawiam go od roku ;p i narazie tyle co zrobił to prawie rozsadził kartery silnika ;d
chcę nowy bo na wiosne chce do szkoły jechać a mając sprawny ten mogę bez pospiechu rozkręcić. naprawić wyczyścić i złożyć
1. wyczyścić opiłki które pojawiają się nie wiem skąd. są srebrne i jest ich milion w cylku i korbowodzie.
2. zmienić cylinder i tłok bo przez pchanie ok. 250metrów z 37.99 zrobiło się deko ponad 38.22
ustawić zapłon"\

gaźnik, itp.

Opublikowano

dostałem info że jak to rozbire to nie złoże bo skrzynia i sprzęgło ma jakieś kulki xD
spróbuje zrobić deko opuźniony zapłon może pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...