Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer sam się wyłącza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak, mam wykupiony serwer na pewnym hostingu vps. Myślę że mam wszystko dobrze skonfigurowane lecz niestety mój serwer posiada taki błąd iż po pewnym czasie działania samo czynie się wyłącza. Jest on postawiony na ubuntu mam wszystkie aplikacje takie jak: java czy screen bądź phpmyadmin itd, itd

Błąd zawsze brzmi tak: Rozłączono przez zdalnego hosta (i tu java coś tam)

Gdy patrzę w logi to serwer po prostu w tym momencie przestał działać nie ma nic więcej. Po prostu nic. Nawet brak informacji o wyłączeniu. Jeśli ktoś wie co to jest za błąd to byłbym wdzięczny aby udzielił mi porad jak to naprawić :)

Opublikowano

Witam. Przypuszczam, że jest to ograniczenie nałożone przez hosta zapobiegające przekroczeniu wykupionych zasobów. Polecam skorzystać z supportu i dowiedzenie się co taki błąd oznacza. Jeśli to, to co mówię masz dwie drogi:

1. dzierżawa większych zasobów

2. optymailizacja.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Przypuszczam, że jest to ograniczenie nałożone przez hosta zapobiegające przekroczeniu wykupionych zasobów. Polecam skorzystać z supportu i dowiedzenie się co taki błąd oznacza. Jeśli to, to co mówię masz dwie drogi:

1. dzierżawa większych zasobów

2. optymailizacja.

Pozdrawiam

Serwer ma bardzo duży system zasobów. Nie ma opcji by serwer je przekroczył + serwer jest postawiony na silniku spigot z autorskimi pluginami wspomagającymi jego działanie.

Opublikowano

Po pierwsze VPS. Zgaduje że na OpenVZ? Tam nie ma wyznaczonych sztywno zasobów, tylko mogą być bez problemu podbierane. Więc zoptymalizuj sobie pluginy (wywal wszystko, do pozostawienia niezbędnego minimum), i ustaw ilość używanego ramu na serwerze ok. 25 - 50% poniżej "maksymalnej" ilości.

Opublikowano

Po pierwsze VPS. Zgaduje że na OpenVZ? Tam nie ma wyznaczonych sztywno zasobów, tylko mogą być bez problemu podbierane. Więc zoptymalizuj sobie pluginy (wywal wszystko, do pozostawienia niezbędnego minimum), i ustaw ilość używanego ramu na serwerze ok. 25 - 50% poniżej "maksymalnej" ilości.

ok, ilość pluginów postaram się ograniczyć do minimum. Masz racje serwer OpenVZ. I zazwyczaj mam tak ograniczony ram

Opublikowano

Jeżeli serwer odpalasz zwykłym startem, który nie killa nowo tworzących się procesów, I jest za duże zużycie co prowadzi co crashu.

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

Jeżeli serwer odpalasz zwykłym startem, który nie killa nowo tworzących się procesów, I jest za duże zużycie co prowadzi co crashu.

A mógłbyś mi opisać jak odpalać tym nie zwykłym startem?

Opublikowano

To musi byc bład pluginu ;d

TeamSpeak: Game-TSpeak.pl || Zapraszam || Darmowe Kanały || Szukamy Adminów || Przyjdź z 5 kolegami i zgarnij VIP'a

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...