Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] strona .pl jak zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu mowie ze jestem zielony w tych sprawach hostingowych domenowych i wgl :D. No to mam takie pytanko do was, mam juz gotowa strone, kody wszystko jest tylko ze jest ona na razie postawiona na jakims darmowym hostingu i ma koncowke esy.es. A teraz chcialbym kupic hosting czy domene zebym mogl postawic ja z koncowka .pl. Co musze kupic? Domene, hosting? Jak to potem polaczyc i jakie tanie hostingi polecacie?

Opublikowano

Musisz kupić domenę, ewentualnie skorzystać z darmowej .tk (dot.tk).

Gdy zakupisz domenę np. na home.pl, musisz ją podpiąć pod hosting, w Twoim wypadku jest to darmowy hosting (hostinger?), aby to zrobić wejdź w panel administratora na stronie hostingu/serwera i wejdź w opcję "zaparkuj domene", dalej to sobie raczej poradzisz, tylko DNS będziesz musiał wypełnić, ale to już po stronie domeny ;)

Opublikowano

Aha. Czyli hosting nie musi byc zeby sie konczylo .pl moze byc taki jaki mam? Wystarczy ze kupie domene zeby bylo .pl tak?

Tak hosting może być nawet darmowy. Taki jaki masz spokojnie wystarczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...