Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Która Corvetta lepsza?

ZdenekBlashanka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie: Jak wypadają w porównaniu 2 obecnie dostępne za igc Corvetty (Z06 Carbon czy ZR1)? Która ma lepsze acc, vmax, nitro i prowadzenie? Ogólnie która daje większy fun i szanse na zwycięstwo :) . Pytanie kieruję głównie do posiadaczy obu samochodów, którzy mają realne porównanie tych dwóch aut.

Opublikowano

Najlepszym wyborem jest Corvetta Carbon Limited Edition, ma bardzo dobre przyspieszenie (u mnie, przy overrallu 700 ma prawie 900 pkt przyspieszenia), prędkość maksymalna też nie jest najgorsza, a do jej wad możemy zaliczyć słabe nitro i mały kąt skrętu (do tego można się przyzwyczaić)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Corvetta karbonowa jest lepsza od ZR1, pod warunkiem że się ją opanuje, bo ma dość słaby skręt.

Ma super przyśpieszenie, jedne z najlepszych w klasie A, nim się obejrzysz to już jedziesz grubo ponad 200 km/h.

Idealna na trasy z szybkimi łagodnymi zakrętami, tam można powalczyć o zwycięstwa.

Opublikowano

Jeżeli miałbym oceniać to tak:

- Wizualnie oba modele po odpowiednich modyfikacjach wyglądają bardzo agresywnie i ładnie.

- Jeżeli chodzi o przyjemność z jazdy to wybrałbym edycję Carbon, jej przyspieszenie sprawia sporo przyjemności.

- I sprawa ostatnia czyli ocena wyścigowa. No i tu mimo tego, że uwielbiam jeździć Carbonem to ZR1 jest lepsze.

Ale różnica nie jest aż tak ogromna. Nitro w obu autach jest porównywalne i należy raczej do słabych, przyspieszenie

jest górą u Z06 bo można je porównywać do przyspieszenia nawet Cinque i F1. Natomiast sterowanie w ZR1 jest górą.

Carbona ciężko wyprowadzić w dużych prędkościach a dodatkowym minusem jest to, że mieli na starcie i zostaje zawsze

w tyle z innymi autami czołówki klasy A. Do wyścigów ja bym wybrał ZR1 jednak jesli miałbym wybierać pomiędzy tymi autami

ogólnie to wybrałbym Z06 Carbon bo sprawia więcej przyjemności a tylko do tego sie oba auta nadają. Ja bym kupował oba

auta, nawet kosztem 500 SB na miejsce w garażu

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie nitro mają chyba takie same , lecz zr1 ma lepsze prowadzenie carbonka ma znacznie lepsze przyśpieszenie, lecz trochę skręt słaby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...