Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hosting serwerów MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Piszę tutaj, bo chciałbym, by ktoś doświadczony doradził mi kilka rzeczy. Otóż chcę założyć hosting serwerów Minecraft. Nie chodzi mi tutaj o rady ,,skoro się o to pytasz czyli g***o wiesz...", chodzi mi tutaj o wybór hostingu dedyków, strony www, panel dla graczy już mam wybrany. Od strony prawnej dam sobie radę. Jeżeli ktoś ma lekkie doświadczenie w tym, niech opisze co i jak. Mam kilka znajomych od skryptów, grafiki itd. Chodzi mi tutaj o jakieś rady, co wybrać, aby było dobrze.

Z góry dziękuję za pomoc, jeżeli piszę w złym dziale to przepraszam.

Opublikowano

Jak na start hostingu, dodałbym w pakiecie stronę www z dużym wyborem silników (MyBB itd.), dodaj różne wybory ofert, i zrób ładną grafikę na twój hosting i będzie dobrze, bo wszystko już prawie wymieniłeś w temacie ;)

Opublikowano

Jeśli robisz hosting gdzie kupujesz sloty a nie ram, do pakietów +40 slotów dodaj darmowy serwer TS3.

Koniecznie musi być płatna domena.

Cena za slot nie powinna przekraczać 1.25 zł jak na początek.

Jak na start hostingu, dodałbym w pakiecie stronę www z dużym wyborem silników (MyBB itd.), dodaj różne wybory ofert, i zrób ładną grafikę na twój hosting i będzie dobrze, bo wszystko już prawie wymieniłeś w temacie ;)

Moim zdaniem pakiet ze stroną www też powinien być +40 slotów.

Jednak autor tematu może sie nie znać na dodawaniu stron www do oferty, troche to sie różni od serweów Minecraft.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Spróbuj załatwić itemshop - wiele osób lubi coś takiego bo to nie wymaga od nich pracy. Dodaj TS3 lub Mumble do jakiejś oferty. WWW do większości ofert, dodaj też taką do małych serwerów z kolegami. Niskie ceny, dobry rozgłos i już masz zarobki.

Opublikowano

Jestem ci bardzo wdzięczny za odpowiedź. Myślałem, że od razu ktoś rzuci ,,nie zaśmiecaj forum" czy coś...dzięki! :)

Jaką byś radził wybrać stronę www? I czy na pewno z ovh, a nie jakiejś innej firmy.

Panel serwera jest z NOZO, tam jest ,,Moduł CMS i BOK ".

Muszę mieć w pełni własny szablon strony internetowej? Czy mogę wziąć jakiś kupić z CMS i go porządnie przerobić?

Jakbyś mógł, powiedz jak duży serwer wybrać na start. 32 GB ramu, 64 GB RAMU czy 125 GB RAMU.

Tak samo z ilością ramu na slot. Ja bym wziął sobie 128 od razu, gdyż pewnie byłaby to ciekawsza oferta. Cena za slot to około 1.50, nie więcej.

EDIT:

W tym panelu NOZO jest również opcja wykupienia panelu stron WWW, serwera Mumble oraz TS3.

Opublikowano

Jakieś pomysły jeszcze? Za wszystkie bardzo wam dziękuję :)

Poszukuję również informatyka, info w moim temacie w dziale ,,inne jezyki oprogramowania"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...