Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak się nauczyć pisać pluginy ?

KamilGplay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początku mam pytanie jak sie nauczyć pisać pluginy i np jakie książki zakupic zwiazane z Javą i pisaniem Pluginów pod Bukkit'a chce sie nauczyć i sam pisać mam kasę żeby kupic książki lub zakupić kursy z nauki programowania. Piszę w Zarządzaniu serwerem dla tego bo zazwyczaj wchodza to ludzie umiejacy jego pisać :D

Opublikowano

Plugin a skrypt to dwa zuuuuperłnie inne pojęcia. Skoro piszesz, że jesteś zielony w javie to lepiej odpuść sobie pisanie pluginów ponieważ będziesz bezmyślnie przepisywał kod z jakiegoś poradnika zupełnie nie wiedząc jaką rolę spełnia dana funkcja. "Chce umiec pisac pluginy i skryty." Jeśli naprawdę tak jest to już dawno zacząłbyś się uczyć programować.

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Chce sie nauczyc pisac pluginy do mniecrafta(Bukkit) a nie cheaty pisac ! Jestem zielony w javie i eclipse . Chce umiec pisac pluginy i skryty.

Najpierw java , potem dopiero bierz się za api bukkita.

Zgodze się z panem up , to nie ma sensu jak będziesz bezmyślnie przepisywał.

Tutaj łap link do jakiegoś tutka , może coś zrozumiesz

http://e-java.pl/kurs-java/

powodzenia :)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...