Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina vs Rengar vs LeBlanc

Bobek534

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanooo. Mam dylemat jakiego championa kupić i się zastanawiam nad Katariną, Rengarem i nad LeBlanc. I przyszedłem na MPC żeby was o to spytać. Nie przedłużając, powiem że mam kilka pytań:
1.Jak możecie wypiszcie plusy i minusy tych postaci (nie tylko np. katariny tylko wszystkich)
2.Trudność gry. Która postać jest łatwa a która trudna
3.Na jakie linie są te postaci.
4.Bardzo "sra" maną(nie dotyczy katariny i rengara)
5.Jakiś uniwersalny build do tych championów oraz masterki jakieś dobre.
Kto napisze wszystkie odp. na pytania dam lajka ;p

xh56.png

Opublikowano

1.

Katarina

+escape
+doskok
+przeliczniki
+harras
+świetna w tfach
-kontruje ją prawie każde cc

Rengar

+slow

+ciekawa mechanika

+burst

+jeden z lepszych pasywów

+leczy się

+łatwa jungla

+świetny ultimate

-dość długie cd na ulta w early

Leblanc nie grałem, ale wiem, że ma slowy i świetne combo, na które pada większość midderów.

2. Katarina -> LeBlanc -> Rengar

3. Kata mid, Leblanc mid, Renar top/jungle

4. Każda postać "sra" maną jak nieodpowiednio nią dysponujesz. Ja nie zauważyłem aby szybko się kończyła. Zależy od sposobu gry

Opublikowano

Czyli co polecasz? Wiem że te champy są OP bo jak grałem na midzie przeciwko LeBlanc to miała mnie na 2-3 skile ;p

xh56.png

Opublikowano

Jezeli lubisz nukerów, którzy są wstanie zabić przeciwnika na jedno combo i uciec nie tracąc praktycznie hp, to bierz LeBlanc.

Wymaga ona ogaru, musisz bardzo dobrze wyprowadzić combo i w odpowiedniego przeciwnika gdyz drugiej szansy moze nie być.

Opublikowano

leblance ma bardzo dobry ult który nic nie kosztuje i prawie natychmiastowo jest do użycia. ale polecił bym Rengara jest jak dla mnie postacią bardzo dobrą ma niewidkę, doskok, slow, regenerację życia, nie posiada many czyli dobra postać dla osób które nie lubią many tak jak ja. no ale to twoja decyzja którą postać wybierzesz. a i fajnie było by coś takiego że by można było wypożyczać postać na 1 dzień bo by można było sprawdzić która postać by pasowała ale riot nie pomyśli o tym szkoda. Ale wracając do tematu Sam bym wziął rengera z powodu sporych plusów ale tak jak wcześniej napisałem wybór należy do ciebie popatrz na yt np sceny z tymi postaciami i zobacz który styl walki będzie do ciebie pasować.

wiem wiem nie doradziłem mu zbyt bardzo ale wyraziłem swoją opinie na temat Rengera którą jest postacią OP jak dla mnie. tylko że potrzeba go trochę ogarnąć

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Również polecę Ci Katę która jak sam powiedziałeś jest OP - tylko aby, tak było w enemy team nie może być zbyt wielu CC'ków.

-farma z W

-mobilna

-doskok z E

-niskie CD

-no i ogólnie sieje rozpie*dol

-haras z Q

Niestety jak w enemy masz dużo CC'ków to masz po grze.

Opublikowano

Ahri:

-przyciągnięcie

-sailent

-true DMG

-range

-wysokie przeliczniki

-mocne combo

-3x dash

-mobilna

-mechanizm escape

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...