Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(pytanie)laptop czy komputer

Terik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to za głupie pytanie.. PC. Widzisz jakie duże karty graficzne są? To wyobraź to sobie w laptopie. Szybko się zepsuje.

Złożyć Ci od razu zestaw? Jak tak to czy masz monitor, jak nie to jaki chcesz, czy masz jakieś częście ze starego itd.. Wszystko co możesz powiedzieć. czy będziesz kręcić itd..

6cluij.gif

Opublikowano

Do 3000 będzie ciężko. Widzę, że rozdzielczośc 1680x1050 to można wziąć trochę słabsza grafę od 770, tego radka r9, i procka lepszego rzucić.
W tej cenie raczej nie będzie ssd+hdd, chyba, że kosztem czegoś, ale lepiej poczekać i potem dokupić sdd, bo samo sdd 120gb Ci nie wystarczy (bf do40gb, system, programy i zostaje Ci wielkie g.. :))

Chyba, że dorzucisz 300 do sdd, wtedy można pokombinować. Więc Twój wybór. :)

Albo ssd 60 gb.. Ale to też takie. Tylko na system i pare programów, żeby komp odpalił sie kilka sek szybciej i przeglądarka w 0.2 a nie 0.3 sec.; D

6cluij.gif

Opublikowano

Co ty chrzanisz, tutaj 4440+770+Seagate 1TB+Thermal 530+N200+B85 za >200zł+8GB ramu - zdecydowanie wystarczający zestaw. Jeśli z OC to GPU za ~1000 kosztem Fery i cepa.

@EDIT

Za 3,5k masz elegancki zestaw bez cięcia, z 4670k. Złożyć niestety nie mam jak, chyba że z rana.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Pod stopniem gier, to wiadomo wydajniejszy jest komputer ale ja nie jestem "noulajfem gier" wiec wole laptopa, bo można go wszędzie przenieść itp.

Opublikowano

To zależy, w pierwszym masz płytę główną dla entuzjastów, dedykowana karta dźwiękowa, sieciówka itp. Bez dobrych słuchawek lub ekstremalnego podkręcania nie zauważysz różnicy. W drugim masz chłodzenie procesora, które ja dałbym tak czy siak.

Nagrywarkę potrzebujesz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W 2 zestawie masz płytę taką, żeby była i chłodzenie, na którym z OC nie poszalejesz.

Weź pierwszy zestaw, a potem dokupisz jakieś dobre chłodzenie (koszt 150-200zł), nic lepszego nie wymyślisz.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zabraknie mi 28zł o.O

hehe, dopiero teraz zobaczyłem że do tej karty 3 gry dają ^^

Assassin's Creed IV Black Flag, Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist, Batman:Arkham Origins

Opublikowano

Ani mi nie gadaj, nie chcieli mi dać Asasyna ;x

Na laptopie za 3.5k byś sobie mógł pograć w bf4 najwyżej na średnich, a tak to będziesz miał sprzęt na ultra, dobry wybór :P

Tylko pilnuj czasu promocji, bo możesz się rozczarować.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...