Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 2 - Tryb Kooperacji

a2s0d0f2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś przeczytałem na pewnej stronie że do Gothic 2 została napisana modyfikacja dodawająca tryb kooperacji z Dodatkiem Noc Kruka na serwerach.

Chciałem sobie zrobić taki serwer i znalazłem ten oto poradnik:

Cytat:

,,Jeden z austriackich graczy (mianowicie DaRk) postanowił zmodyfikować dodatek do drugiej części Gothic'a. W zamyśle twórcy nie jest jednak, tak jak w innych przypadkach, stworzenie czegoś na wzór WoW'a czy Lineage'a. Tym razem dostaniemy możliwość rozegrania całej gry (kampanii) wraz z innym kolegą w trybie kooperacji! Możliwe że wszystko ulegnie zmianie, jednak na dzień dzisiejszy w takiej postaci wypuszczono multiplayera. Oczywiście projekt nie jest jeszcze do końca gotowy (brak animacji postaci itp.), trwają dopiero beta testy, jednak w końcu fani serii dostaną to, na co tak długo czekali (no chyba, że skończy tak jak jego poprzednik). Każdy z Was może wziąć w beta testach udział, wystarczy pobrać klienta oraz specjalnego patcha. Linki do nich widnieją na dole:

Fix: http://www.gothic.phx.pl/nk/download.php?cmd=click&id=23

Gothic II Noc Kruka Multiplayer : http://www.gothic.phx.pl/nk/download.php?cmd=click&id=24

Filmik : http://www.youtube.com/watch?v=xrjFDAblfqg

INSTRUKCJA INSTALACJI:

1.Multiplayer wymaga zainstalowania specjalnego patcha (fixa), którego znajdziecie wyżej. Patch instalujemy do folderu z zainstalowaną grą Gothic II: Noc Kruka w polskiej wersji językowej.

2Wyżej znajduje się link do pobrania multiplayera. W trakcie ściągania uruchamiamy normalnie grę i np. stajemy w komnacie Xardasa. Po ściągnięciu rozpakowujemy go i wchodzimy do folderu bin oraz debug i uruchamiamy plik gothicserver.

3.Teraz otwieramy folder GothicIIport_reportversion, potem GothicIIport, dalej bin, następnie Debug i włączamy GothicIIPort.

4.Uruchamiamy klienta, naciskamy opcję Open Process, by klient wykrył Gothica, jeżeli pojawi się napis Opened na zielonym tle, to znaczy, że klient wykrył Gothica.

5.Teraz naciskamy na opcję Aktualisiere, następnie wpisujemy IP (nasz adres IP, gdy zakładamy serwer lub adres kolegi, gdy to jego działka) i łączymy się z serwerem.

6.Kiedy nasz kolega również połączy się z serwerem i możemy wówczas przyzwać kodem jakiegoś NPC, namierzyć go i użyć opcji setfocus. (Ustawiamy się np. w komnacie Xardasa i naciskamy F3)

7.Teraz namierzonym przez nas NPC bedzie sterował nasz kolega.

Miłego Testowania ; )"

Ja mam problem mianowicie w punkcie 6, jak na ten {niby} serwer ma wejść mój brat?. Opowiem co i jak robię.

1.Instaluje tego Patcha do Gothica 2

2.Sciągam modyfikacje multiplayer, instaluje modyfikacje, rozpakowywuje pobrany plik.

3.Włączam nową grę w gothic 2 oraz odpalam Marvin-Mode (umożliwiąjący kody,specjalne bindy - klawisze) Klikam F3 - Minimalizuje grę do okna

4,5.Wchodzę w opisaną wyżej scieżke uruchamiam server, następnie gothic2port, klikam oppen proces znajduje clienta gry (mojego) klikam Aktualisare czy jakos tak, aktualizują mi się kordy gry, wpisuje moje ip mianowicie ***.***.1.244 ( stałe ) klikam Connect i na serwerze wyskakuje mi nazwa-mojego-komputera authorizated.

6. Jak ktoś ma siępołączyć do tego serwera, gdy brat wpisuje moje ip i podstawowy port : ***.***.1.244:28960 to serwer nie odpowiada poprostu jak by go nie było, jakby był wyłączony - (Server didn't respondend)

POMOCY! ;/

Będzie + za pomoc. Czekam :)

5274101879.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...