Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Xbox 360

Thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taką nie fajną sytuację, otóż ciocia kupiła xboxa 360 bratu na komunię i miałem go podłączyć itp zobaczyć czy działa. Ok, wszystko podłączyłem oprócz kinecta. Włączyłem konsolę, jest wprowadzenie, wszystko elegancko. Nie wkładałem żadnej płyty z grą. Pojawił mi się ekran i kilka opcji, m.in. samouczek, który już przeszedłem, więc wyłączyłem to. Pojawił się jakiś komunikat że nie wszystkie części (czy coś) działają prawidłowo itd, więc będzie przeprowadzona aktualizacja. Tu pojawił się problem :/ Konsola włącza się, ale jest czarny ekran z napisami, nie pamiętam dokładnie, ale na 100% pisało tam błąd systemu, skontaktuj się z obsługą techniczną i podano stronkę supportu. Na xboxie wygląda to tak:

oneredlight_150.png tylko że tutaj to, co się świeci na zielono (włącznik) u mnie świeci się na czerwono, a ta 1/4 koła na czerwono na obrazku nie świeci się, tylko ogólnie jakoś dookoła na czerwono (nie te ćwiartki koła).

Konsola jest na gwarancji.

Proszę o pomoc, jutro będę miał dostęp do konsoli.

ps. w domu cioci nie ma internetu

aha, jak już był ten błąd (czarny ekran z napisami) to konsola i tak chodziła cicho, jak podłączyłem kinecta to zaczęła chodzić głośno

Opublikowano

Podaj kod błędu.

W spoilerze skopiowane z innej strony jak to zrobic ;x

Jak sprawdzić ERROR CODE!

Odczytwanie kodu :

Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 3 diody i nie ma obrazu ?

Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 3 diody

- naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.

-Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject

-Zrób tak cztery razy

Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0

Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1

Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2

Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3

Opublikowano

Ale nie świecą się 3 diody, nie swieci się żadna i obraz jest, pisze tam ze jest blad wystemu

dziś konsola w ogóle się nie włączała, została oddana do sklepu i okazało się że to wadliwy model, już 2-3 taki przypadek, poszła do naprawy, można zamknąć temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...