Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Słaba bateria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam telefon LG Swift GT540. Wymieniłem się za niego dawno temu. Wiedziałem o nim tylko to, że występuje w nim problem z baterią. Wreszcie wziąłem się za 'naprawę'. I oto mój problem oraz kilka pytań związanych z nim.

Problem: Bardzo słaba bateria. W zakładce "użycie baterii" pisze mi, że 99% zabiera mi SYSTEM ANDROID. Po 5 minutach gry (przypuśćmy) w Hill Climb Racing telefon traci 'na zdrowiu'. Gdy przerwę grę bateria powraca do np. 90%. Podczas rozmawiania przez telefon z pełną baterią czasami dochodzi do wyłączenia go (brak baterii).

Pytania:

1. Czym to jest spowodowane? (stara bateria, zwarcie na płycie głównej, telefon był zalany(?))

2. Czy opłaca się naprawiać? (zmieniłem system na mniejszy (poprzedni 2.3.7 CM7, teraz 2.3.3. 2.2 nie mogę znaleźć, a 2.1 nie umiem zainstalowac, problem ze sterownikami) i nadal to samo)

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Ah, wspomnienia. Sam pozbylem się tego telefonu tydzień temu ;p. U mnie bateria tez nie wytrzymywala najdłużej, ale takich problemów nie mialem. Spróbuj wygrać cyanmoda :). Nie ma co go naprawiać, najlepiej kupić inny, używany.

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Ah, wspomnienia. Sam pozbylem się tego telefonu tydzień temu ;p. U mnie bateria tez nie wytrzymywala najdłużej, ale takich problemów nie mialem. Spróbuj wygrać cyanmoda :). Nie ma co go naprawiać, najlepiej kupić inny, używany.

CyanogenMod wgrany 2.3.3. Chciałbym go doprowadzić do pelnego dzialania :/ Jakie ty miales problemy z nim?

NA CO STAWIACIE?

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Z tego co napisales wywnioskowałem ze telefon jest używany. Pójdź do komisu w twojej okolicy i sprawdź czy nie mają tam nowych baterii do twojego telefonu. A, i jeszcze; jakiej ładowarki używasz?

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Z tego co napisales wywnioskowałem ze telefon jest używany. Pójdź do komisu w twojej okolicy i sprawdź czy nie mają tam nowych baterii do twojego telefonu. A, i jeszcze; jakiej ładowarki używasz?

Troche lipa ;/

Do komisu raczej nie dam, bo tam za sam 'przeglad' zaplace grubo. Wolalbym uslyszec waszych opinii. Komis to ostateczność.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

ja bym kupiła nową baterię bo na 100 % bateria :P a nie masz na gwarancji ?

orww.png

Invoria    S2      <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...