Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cl_flushentitypacket

maniula13t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie grałęm w cs'a ok roku zainstalowalem go od nowa wszystko i o dziwo cala gra mi mega muli w spisie serwerow mam pingi po 30 ale kiedy wchodze wywala mi blad "cl_flushentitypacket" i pingi mam po 1000 jak tylko jestem w grze na każdym serwerze, zmienialem raty bo gdzieś czytalem ze tka ma być, dostawca neta jest ok, mam neo 15mb, tylko na jendego kompa, i mam tak tylko w tej jednej grze nawet na innych grach na steamie przez neta tak nie ma, więc juz nie wiem co robic mieszalem w cfg nic nie dalo wiec prosze was o pomoc.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

100% przez dostawcę imo. Zadzwoń do nich i powiedz, że tracisz pakiety to powinni ci pomóc, bo to ich wina - nie twoja ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Ale to by było dziwne że trace je Tylko w cs'sie, gram na steamie w inne gry Pingi mam po 30 w inne gry online też tylko z cs'em mam problem

Opublikowano

Tracisz pakiety internetowe. Wina dostawcy, zadzwoń do nich i powiedz że "tracisz pakiety internetowe" oni to naprawią bezpłatnie.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Ale to by było dziwne że trace je Tylko w cs'sie, gram na steamie w inne gry Pingi mam po 30 w inne gry online też tylko z cs'em mam problem

Ale ty tracisz pakiety wysyłane pomiędzy serwerami cs'a a tobą ;) Anyway, jest to wina dostawcy i oni muszą to naprawić ;p Ewentualnie możesz spróbować przeinstalować router (od nowa wszystko ustawić etc), ale jeśli tego nie potrafisz, to zadzwoń do tych tamtych od internetu.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Zadzwoniłem, przed chwilą tam do centrum technicznego neostrady, podałem nr umowy, etc.. opowiedziałem moj problem, ten pan sprawdził moje łącze i powiedział że nie ma tam żadnych błedów, ani łącze nie jest przeciążone ze wszystko jest w 100% na miejscu.

Opublikowano

Jeżeli otrzymujesz ostrzeżenia CL_FlushEntityPacket, może to znaczyć, że

• 1. Twoje połączenie internetowe lub na serwerze ma problemy.
  • 2. Na twoim systemie działa P2P lub jakiś podobny program, wysyłanie e-maila również może to powodować.
  • 3. Są jakieś inne komputery w twojej sieci lokalnej, które korzystają z twojego połączenia internetowego.
  • 4. Siec serwera na którym jesteś jest przeciążona (gra za dużo graczy, serwer wysyła e-maila lub coś innego).
  • 5. Używasz połączenia radiowego.
  • 6. Masz wirusa, trojana lub robaka internetowego, który generuje ruch w sieci.
  • 7. Jesteś połączony do internetu używając analogowego modemu (56K).
  • 8. Twoje ustawienia rate, cl_updaterate lub cl_cmdrate sa ustawione zbyt wysokie dla twojego połączenia internetowego.

Możesz pomóc w znalezieniu i wyeliminowaniu źródła problemu poprzez

• 1. Wyłączenie wszystkich niepotrzebnych programów na twoim komputerze przed rozpoczęciem grania.
  • 2. Odłącz wszystkie inne komputery z twojego gospodarstwa, jeżeli one powodują problem.
  • 3. Przeskanuj wszystkie komputery w twojej sieci domowej za virusami/trojanami i oprogramowaniem szpiegującym. Opis na dole jak sprawdzić czy masz virusy/trojany na swoim komputerze.
  • 4. Jeżeli używasz połączenia radiowego, spróbuj podłączyć sie używając bezpośredniego połączenia przez kabel i sprawdź, czy problem zniknie. Prawdopodobnie musisz wyłączyć usługę "Wireless Zero" w czasie gry.
  • 5. Postępuj zgodnie z rekomendowanymi procedurami w celu dostrojenia twojego połączenia modemowego 56K(jednak oczekuj, ze ten błąd będzie występował od czasu do czasu z modemami analogowymi). Dr Tweak's Advanced 56k help guide
  • 6. Domyślna prędkość dla modemów 56K jest od 3500 do 5000, 7500 dla DSL i 9999 dla Cable/T1, powinieneś używać przybliżonych ustawień dla twojego połączenia. Ustawiasz je w konsoli gry (domyślnie ~ ) wpisując: rate 7500
  • 7. Domyślna wartość cl_updaterate to 20, ustawienie tej liczby na wyższa zwiększa zapotrzebowanie na pobieranie przez twoje połączenie internetowe. Ustaw ja w konsoli gry: cl_updaterate 20
  • 8. Domyślna wartość cl_cmdrate to 30, ustawienie wyższej wartości zwiększa zapotrzebowanie na wysyłanie danych przez twoje połączenie internetowe. Ustaw ta wartość w swojej konsoli: cl_cmdrate 30 .

Wyszukiwanie oraz Usuwanie Spyware i Adware

Ad-Aware FREE

Ad Aware Jeden z najlepszych programów usuwających "szpiegów" z naszego systemu. Niektóre zazwyczaj darmowe programy pozostawiają w naszych komputerach pewne wpisy w rejestrach, czasami nawet oddzielne aplikacje, które zbierają informacje na temat użytkownika. Zapisywane są adresy odwiedzanych stron, wpisywane hasła, czasami nawet numery kart kredytowych. Wyskakują często wtedy okna z reklamami, niektóre treści stron są zastąpione bannerami i linkami. Co najgorsze, zapisane informacje są przesyłane do hakerów i spamerów, którzy przetwarzają te dane.

Spybot Search&Destroy

Spybot Search & Destroy - program, który ochroni nas przed programami typu spyware. Aplikacja skanuje system w poszukiwaniu podejrzanych elementów tj. wpisy do rejestru, keyloggerów czy tekstów wpisywanych z klawiatury. Dużą zaletą jest fakt, że program skanuje pamięć podręczną IE, a także Netscape'a i Opery. Po przeskanowaniu program wyświetla szczegółowe dane na temat wykrytych plików i umożliwia naprawę wykrytych błędów.

Windows Defender

Bezpłatny program firmy Microsoft służący do ochrony przed oprogramowaniem szpiegującym (spyware) ale także z innymi niepożądanymi komponentami (rootkity, keyloggery itp.). Oprócz skanowania na żądanie program oferuje ochronę przed niechcianymi zmianami w czasie rzeczywistym. Przeznaczony do tego i działający w tle agent zawiera między innymi moduł monitorujący zmiany w zakresie programów uruchamianych automatycznie przy starcie systemu, ustawień systemowych, usług i sterowników, przeglądarki Internet Explorer itp. Niebezpieczne komponenty wykrywane są na podstawie automatycznie pobieranych sygnatur. Dzięki funkcji Software Explorer możemy sprawdzić i ewentualnie zablokować wybrane programy (procesy) uruchamiane są przy starcie systemu, uruchomione w danym momencie, czy korzystające z połączenia internetowego.

Znajdź i Usuń Wirusy, Trojany oraz Robaki

AVG Free

AVG Free Edition jest znanym, darmowym programem antywirusowym wyprodukowanym w Czechach. Umożliwia on skanowanie i usuwanie wirusów. Cechą charakterystyczną antywirusa są niewielkie wymagania sprzętowe, mało skomplikowana obsługa oraz niewielkie obciążanie procesora oraz zasobów maszyny, na której ma zaszczyt pracować.

Warto również wspomnieć o automatycznych aktualizacjach, rezydentnej ochronie (The AVG Resident Shield) oraz skanerze e-mail (The AVG E-mail Scanner) chroniącym pocztę elektroniczną.

Na daną wersję oprogramowania antywirusowego składają się następujące moduły:

- Anti-Virus (ochrona antywirusowa)
- Anti-Spyware (ochrona przed programami szpiegowskimi)
- Safe Search (bezpieczeństwo podczas wyszukiwania)

Norton Antivirus

Specjalna, bezpłatna wersja (przygotowana dla Czytelników vortalu dobreprogramy) najpopularniejszego na świecie programu antywirusowego firmy Symantec. Do jego głównych zalet należą: wyjątkowo prosty interfejs, automatyczne pobieranie aktualizacji z bieżąco uaktualnianymi definicjami wszystkich znanych wirusów, integracja z najpopularniejszymi programami pocztowymi, możliwość kwarantanny plików, których nie udaje się naprawić, ochrona przez złośliwym apletami Java i ActiveX oraz oprogramowaniem szpiegującym (spyware). Dodatkowo aplikacja posiada możliwość personalizacji ustawień bezpieczeństwa, automatyczną analizę niebezpiecznego oprogramowania oraz funkcje anty-phishingowe. Wersja 2008 zużywa mniej zasobów systemowych, oferuje szybsze skanowanie i posiada odnowiony interfejs.

McAfee Antivirus

Najnowsza wersja oprogramowania antywirusowego firmy McAfee, głównego konkurenta Symanteca w Stanach Zjednoczonych. McAfee VirusScan chroni komputer przed takimi szkodnikami jak wirusy, makrowirusy, wirusy polimorficzne, robaki, trojany czy aplety Javy i ActiveX, posiada narzędzia odpowiedzialne za skanowanie poczty przychodzącej (POP3) i wychodzącej (SMTP) wraz z załącznikami, moduł Anty Spyware pozwalający na usuwanie potencjalnie niebezpiecznych programów.

Avast! Home Edition PL Free

Bezpłatny, przeznaczony wyłącznie do użytku domowego program antywirusowy pozwalający na pełną ochronę komputera przed szkodliwym oprogramowaniem. Avast w wersji Home monitoruje wszystkie procesy i otwarte dokumenty, a dzięki specjalnym modułom, które można konfigurować niezależnie, kontroluje między innymi pocztę, pliki systemowe, programy P2P (peer-to-peer), komunikatory internetowe czy protokoły pocztowe SMTP/POP3/IMAP4/NNTP. Aplikacja oferuje również sprawdzanie dysku podczas pracy wygaszacza ekranu oraz automatyczne aktualizacje bazy wirusów.

Tak odemnie

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Widziałem ten poradnik w jednej z pierwszych stron google, żaden z jego Punktów mi nie pomógł Komp czysty, coo tydzien czyszcze go z syfu, typu wirusy skróty, niepotrzebne pliki rejestru itp itd a łącze idzie na jednego Kompa, nikt sie nie podpina gdyż to też monitoruje,Raty też ustawialem, tak jak inne opcje configa, a Błąd nadal występuję.

@Edit

Dawno dawno temu jeszcze przy internecie 1mb/s pamiętam że też występował ten błąd ale jakos sobie z nim poradzilem, ale za ch*ja nie pamiętam jak :/ ( wiem ze to nie wina neostrady była)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@ref

Sory za odkop lecz niestety dalej sb nie moge z tym poradzić a może jest tu ktos teraz z dobrym pomysłem>
Nadal problem występuje tylko w  cs 1.6 kupilem ostatio cs:s i tma tego problemu nie am w CS:CZ i DayZ oraz L4D tak samo a wszystko na platformie steama. więc nie wiem co z  tym cs'em nie tak może ktoś ma całe CFG albo jakis pliczek wspomagający CFG to moze mi podesłać
Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

format Nic niestety nie da, kiedy dawno temu mialem ten sam problem to  Ani format ani, dzownienie do neo nie pomogło, pamiętam tylko że to było coś w cs'sie albo w kompie, tylko własnie zero w pamięci o co w tym chodzilo ;/

Opublikowano

@Edit
Coś Nowego, sciągnołem koledze, cs 1,6 NS bo mnie prosił i takz  ciekawosci go zainstalowalem i odziwo działa, lecz nie wiem z jakiego pwodou tylko na "software" nie moge ustawić "OpenGL" i na steam dalej zacina wiec to wina steamu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...