Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na kilka serwerów w jednym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam zamiar wykupić 1000 slotowy serwer, i chce na nim zrobić kilka serwerów:
minigames

Survival+frakcje

Minez

i moze jeszcze pvp

Lecz poszukuje pluginu, który rozdziela pluginy pod dany serwer, jeśli jest to możliwe, oraz plugin na nieumożliwienie przenoszenia eq z jednej mapki na drugą :)
Proszę was o pomoc:)

I Szczęśliwego Nowego Roku !! :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ale chodzi mi oto, że pod jednym IP jest kilka rodzai serwerów. Posiadam tylko i wyłącznie ten jeden serwer czyli z 1000 slotami i jego chce podzielić na kilka :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Multiverse inventories

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano

1. Plugin od światów - Multiverse Core

2. Nie można przenosić EQ (inne eq) - Multiverse Inventories

3. Dany plugin działa tylko na danym świecie - PerWorldPlugins

Jeżeli chodzi o coś takiego jak na np. HiveMC, to jest kilka serwerów (nie typów, serwerów) połączonych BungeeCoordem.

Więc najlepiej jak mówie - każdy serwer na innym świecie, z zastosowaniem pluginów wyżej wymienionych ;)

Opublikowano

Dzielenie serwera odpalonego na jednym screenie, to nieporozumienie. Wgrasz 70 pluginow i serwer jest miazdzaco niewydajny.

Tak jak ktos wyzej napisal lepiej kupic dedyka 32GB powiedzmy i odpalic kilka osobnych serwerow spinanych PROXY BungeeCord. Wtedy jest to wydajniejsze i wbrew pozorom latwiejsze do ogarniecia, bardziej intuicyjne. ;-)

"Żyj tak, żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać."

Opublikowano

@up Masz rację, ale kolega pisze, że ma serwer 1000 slot, może wygrał albo mu sponsorują?!

To, że mu powiesz aby kupił serwer za ~350 zł nic mu nie pomoże...

Jak ma 1000 slot to raczej na jakimś hostingu, i pewnie do tego 16 gb RAM jak nie więcej.

Mi kiedyś 2GB RAM maszyna na csrv uciągnęła 80 pluginów, bez lagów ;)

Opublikowano

Na fiberhost wykupiłem 1000 slotowy serwer, bez limitu ram i procesora niby. Możecie se wejść i sprawdzić. Fiberhost i oferta unlimited

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up To zrób to co ja mówię:

1. Plugin od światów - Multiverse Core

2. Nie można przenosić EQ (inne eq) - Multiverse Inventories

3. Dany plugin działa tylko na danym świecie - PerWorldPlugins

Jeżeli chodzi o coś takiego jak na np. HiveMC, to jest kilka serwerów (nie typów, serwerów) połączonych BungeeCoordem.

Więc najlepiej jak mówie - każdy serwer na innym świecie, z zastosowaniem pluginów wyżej wymienionych ;)

Jak coś mogę Ci pomoc bez żadnej rangi, ani nic. Poprostu lubię tworzyć pliki i się nimi bawić ;)

Opublikowano

Zgadzam się.

Najlepiej kupić maszyne 32 gb ram i dać na niej 5 screenów (serwerów) dać na nich spigot i 1 screen dać bungecoord i na niego 512 mb ram wystarczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...