Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Java dla zielonych

Gość petergood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na wstępie powiem, że poradniki zostały nagrane przeze mnie w języku angielskim.

Chciałbym się podzielić z wami moimi poradnikami na temat Javy, które znajdują się na YouTube. Na razie jest ich tylko 4, gdzie omawiam instalację Eclipse i JDK, program Hello World, Zmienne i Instrukcję sterującą If.

Zapraszam!

Opublikowano

To tak w skrócie.

Zalety.

- myślę, że wartość merytoryczna jest poprawna,

- wszystko tłumaczysz, po kolei;

Wady.

- irytujące 'yyyyy' co 2-3 słowa,

- angielski akcent, straszny, mówisz strasznie niewyraźnie, ( porównując twoje prowadzenie /

albo ten, to na prawde wielka różnica)

Ale ogólnie mi się podoba.

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz! Wiem, postaram się poprawić, a co do angielskiego, to niewyraźnie jest przez to że mam słaby mikrofon. W rzeczywistości mam bardzo dobry angielski akcent, gdyż pochodzę z anglii.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz! Wiem, postaram się poprawić, a co do angielskiego, to niewyraźnie jest przez to że mam słaby mikrofon. W rzeczywistości mam bardzo dobry angielski akcent, gdyż pochodzę z anglii.

Dodaj napisy po polsku ;3

A ogólnie to ummm 13 min na if else? Postaraj się napisać scenariusz odcinka i skrócić go jak najbardziej, dużo razy się zacinasz mówiąc eee yyyy , to troche odstrasza ;]

Ale oby tak dalej ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

­1. Kup se czapke, załóż ją na mikrofon  i wtedy mozesz dmuchac.

2. Eclipse pałerful? Nigga pls

3. Wiekszosc czasu masz przerwy tak jakbys 'myslal nad tym co kod robi' co nie powinno sie raczej zdarzac biorac pod uwage ze nagrywasz i starasz sie kogos nauczyc.

4. Powodzenia.

NO ZABIJE TEGO NERDA @Mroczєкѕ. UHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Zajmujesz się też BukkitAPI ? :)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngFastVasePl
Jeśli wystarczająco umiesz Javę to uwierz mi, że do ogarniecia Bukkita wystarczy Ci tylko jakiś poradnik z Hello World i dokumenctacja API. Wiedz też, że lepiej nauczysz sie przeglądając source pluginów (na githubie jest ich pełno) aniżeli oglącając jakieś poradniki. :)

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Bukkita ogarniam, tylko problem że nie wszystko ;) I czasem jest problem z znalezieniem odpowiedzi ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...