Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zakup RP - Problem

Ustonianka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam mał problem z zakupem RP.

Jaką opcje mam wybrać, jeśli posiadam zwykłą kartę z mbaku, MasterCard. Jest z debetem. Mam też konto internetowe i chciałbym z niego wykonać przelew.

I dlaczego przy opcji mastercard mam podawać adres, nr., tel itp? Pierwszy raz takie coś widze..

Edit: Wszystko wypełnione, tylko wyskakuje jakiś błąd, o co chodzi?

Oto błąd http://iv.pl/images/43023544590977303633.png

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Witajcie, mam mał problem z zakupem RP.

Jaką opcje mam wybrać, jeśli posiadam zwykłą kartę z mbaku, MasterCard. Jest z debetem. Mam też konto internetowe i chciałbym z niego wykonać przelew.

I dlaczego przy opcji mastercard mam podawać adres, nr., tel itp? Pierwszy raz takie coś widze..

Edit: Wszystko wypełnione, tylko wyskakuje jakiś błąd, o co chodzi?

Oto błąd http://iv.pl/images/43023544590977303633.png

Sprawdzałeś, aby twój bank obsługuje płatności z League of Legends?

8372383248.png
Opublikowano

Jak mam to sprawdzić? Jest karta Mastercard więc myślałem że wszystko jest ok. Znalazłem poradnik na innym forum, nie wiem czy moge go tu wkleić, ale nie chcę robić tego 3x bo obawiam się iż może mi ściągnąć z konta te kwote 3x :). Dodam, że ten poradnik dotyczy zmiany przeglądarki i kilku czynności (instalacja fix'a od ms itp).

Dodam, że po poradniku dzieje się to samo..

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano

Eh, no tak, ale już się na Ahri pewnie nie załapię. Napisze, zobaczymy kiedy dostane odpowiedź. Btw., wpłata na paypal po jakim czasie dochodzi? I na jaki adres mam pisać do nich?

Opublikowano

Eh, no tak, ale już się na Ahri pewnie nie załapię. Napisze, zobaczymy kiedy dostane odpowiedź. Btw., wpłata na paypal po jakim czasie dochodzi?

Jeżeli wysyłasz opcją BlueCash - natychmiastowo :)

8372383248.png
Opublikowano

Jeżeli wysyłasz opcją BlueCash - natychmiastowo :)

Możesz jakoś jasniej? :D Nigdy nie używałem paypala, robilem tylko przelewy z konta i tyle. Dopiero założyłem konto na paypal :)

Opublikowano

Możesz jakoś jasniej? :D Nigdy nie używałem paypala, robilem tylko przelewy z konta i tyle. Dopiero założyłem konto na paypal :)

W PayPalu będziesz miał do wybrania środki, albo przelewem bankowym, albo błyskawiczne środki (BlueCash). Jeżeli ze swojego konta bankowego przelejesz kwotę na podane dane z BlueCasha, kasa będzie na twoim PayPal'u do 5 minut.

8372383248.png
Opublikowano

W PayPalu będziesz miał do wybrania środki, albo przelewem bankowym, albo błyskawiczne środki (BlueCash). Jeżeli ze swojego konta bankowego przelejesz kwotę na podane dane z BlueCasha, kasa będzie na twoim PayPal'u do 5 minut.

Ok, a jaka jest opłata dla paypala za przelew?

Edit: Napisałem do supportu, zobaczymy jaka jest tego przyczyna.

Opublikowano

Doszły pieniądze na PayPala, ale jak teraz kupić RP? Dla czego mam tutaj wpisywać dane do karty itp? Nie ogarniam tego :D

Edit:, po zalogowaniu się poprzez launcher lola pojawia mi się:

Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności

Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna).

Opublikowano

Doszły pieniądze na PayPala, ale jak teraz kupić RP? Dla czego mam tutaj wpisywać dane do karty itp? Nie ogarniam tego :D

Edit:, po zalogowaniu się poprzez launcher lola pojawia mi się:

Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności

Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna).

Potwierdziłeś kartę kredytową na PayPal'u, lub wyciąg z rachunku bankowego?

Zobacz, czy czegoś nie zaznaczyłeś/odznaczyłeś przy logowaniu się na PayPal'a.

8372383248.png
Opublikowano

To ja muszę jeszcze dodać kartę do tego konta? Z tego co widziałem, za to jest opłata 6.50, a ja już nie mam nic na koncie. Bez snesu, po co robić konto na pp skoro i tak potrzebne jest dodanie karty? Dodam, że mam te 10zł na PP, które przelałem z konta.

Opublikowano

To ja muszę jeszcze dodać kartę do tego konta? Z tego co widziałem, za to jest opłata 6.50, a ja już nie mam nic na koncie. Bez snesu, po co robić konto na pp skoro i tak potrzebne jest dodanie karty? Dodam, że mam te 10zł na PP, które przelałem z konta.

Spróbuj jeszcze raz z tym kupowaniem, może coś przeoczyłeś.

PayPal ściąga tylko 6,50zł z karty w celu potwierdzenia, później oni Ci to zwracają. :P

8372383248.png
Opublikowano

Spróbuj jeszcze raz z tym kupowaniem, może coś przeoczyłeś.

PayPal ściąga tylko 6,50zł z karty w celu potwierdzenia, później oni Ci to zwracają. :P

Tak, tylko że ja nic już na koncie nie mam, a mam zwykła karte i konto bankowe. Chyba można powiązać moje konto z mbanku z PP, tylko nie mogę znaleźć tego numeru IBAN.

Bez sensu jest to, że mam jeszcze wiązać konto z PP.

Opublikowano

Tak, tylko że ja nic już na koncie nie mam, a mam zwykła karte i konto bankowe. Chyba można powiązać moje konto z mbanku z PP, tylko nie mogę znaleźć tego numeru IBAN.

Bez sensu jest to, że mam jeszcze wiązać konto z PP.

Takie wymagania PayPal'a. Lepiej przerzucić się na PaySafeCard ;)

Zobacz.

http://www.mbank.pl/forum/watek,842184,iban,1.html
http://www.mbank.pl/multi/dla-firm/multikonta/przelewy-transgraniczne/iban/
8372383248.png
Opublikowano

Śmiech na sali, za połączenie jest opłata zwrotna 30zł, a mówie że nic na koncie nie mam.

"Zostanie naliczona opłata za zwrot w wysokości 30,00 PLN."

Ten PayPal to syf, Ciekawe czy mi się to uda dzisiaj załatwić..

Nie wiem jaki jest problem, żeby zrobić zwykły przelew z konta banowego, po co to kombinowanie Riot'a

Opublikowano

Jeżeli masz IzzyKonto i kartę MasterCard to możesz kartą.

Najpierw na stronie MBank ustawiasz limit na karcie (- przelew internetowy) przychodzi ci sms i potwierdzasz.

Teraz w lolu wybierasz MasterCard uzupełniasz dane potwierdzasz i chwilkę ładuje i masz RP

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

To izzykonto to jest jakieś dla młodszych tak? Ja mam normalne, zwykłe konto bankowe w Mbanku. Karta to jakaś debetówka, Mastercard. Próbowałem, ale widać jaki był tego efekt na screenshocie. Btw., jeśli zechcę zwrocic te pieniądze na konto z PP, to ile to potrwa? Zalezy mi na tej Ahri, ale widze że Riot musi utrudniać życie.

Opublikowano

@Up, ale co mi da zmiana limitu, mam ustalone wysoko ponad to co chcę wydac. Zwyczajnie wyskakuje mi błąd. Teraz się okazuje, że wpłaciłem kase na paypal na darmo i nawet tego cofnąć nie moge.

Opublikowano

Dokonałem weryfikacje konta na PP, dostałem @ że wpłata poszła i bedzie w ciagu 2-3 dni..

Orientuje się ktoś czy te ceny przez PP np. 10zł mają już wliczony podatek vat? :D

EDIT: Do zamknięcia!

Miałem już dość czekania, stwierdziłem że wyśle sms no i udało się (za 3 razem, bo z T-Mobile się nie da, musiałem pozyczyć tel z Play).

2 dni walki i mam Ahri xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...