Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Komputer sie wyłącza przy większym obiążeniu...

ziolkoopl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem. Niedawno kupiłem grafikę ( podam niżej ) i wyłącza mi sie komputer przy większym obiążeniu . Mam na myśli jak włącze BF3 to komputer zaczyna szybko chodzić, i sie grzeje.Gdy gram w gry mniej wydajne to jest całkiem spoko . Radiator do procka jest boxowy i nie ma dodatkowych chłodzen,bo sie nie mieszczą. Może to wina Zasilacza ? Radiatora ? niewiem ! proszę o pomoc

Komputer:

PROCESOR : AMD FX 6 core 3.3ghz

KARTA GRAFICZNA: Gigabyte GeForce GTX 660

PŁYTA GŁÓWNA :MSI 760GM-P21 FX

ZASILACZ: ( Prosty zasilacz z kompletu na allegro) 500w

Opublikowano

Gotowiec...

Podaj dokładne informacje co do zasilacza, na ma na nim żadnej naklejki?

Pewnie to zasilacz noname, który nie ma 100% sprawności i komputer nie otrzymuje odpowiedniej ilości prądu i sie po prostu wyłącza.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

No możliwe ... Ponieważ ten " NONAME " zjarał już kilka kabli od zasilania .. wiec myśle nad zmianą go na silentiumpc deus m1 600w co ty na to ?

Opublikowano

To dobry zasilacz, brat na go w swoim pc i nie bylo zadnych problemow z ulozeniem i dlugoscia kabli.

Pomyliles chyba sie troche, bo m1 jest w wersji 550 i 650w a g1 w wersji 500 i 600w. M1 jest modularny a g1 nie, wiec jak wolisz.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

weź Deus'a, w wersji 500 W spokojnie wystarczy.Od siebie moge polecić również XFX Pro series 550 W, mam go i nie ma żadnych problemów : )

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...