Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]CipSoft i jego system wykrywania botów

MalySpamik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym podyskutować z wszystkimi na obecnie najważniejszy temat dot. Tibii, wykrywanie botów. Jak Wy sądzicie jaki CipSoft posiada system wykrywania botów?

Opublikowano

pierwsze gm sie teleportuje na niewidce i patrzy czy to bot potem sprawdzają dll użytkowników bo bot zawsze zostawia jakieś ślady,

ja mam sposób jak sprawdzić czy ktoś to bot czy nie gdy ktoś se expi ja pisze do niego "bot?" jeśli odpowie od razu to nie jest botem jeśli zajmie to z 40sec to miał włączony alarm :)

Najtansze serwery minecraft..

maxcraft_2_7501.png

Opublikowano

pierwsze gm sie teleportuje na niewidce i patrzy czy to bot potem sprawdzają dll użytkowników bo bot zawsze zostawia jakieś ślady,

ja mam sposób jak sprawdzić czy ktoś to bot czy nie gdy ktoś se expi ja pisze do niego "bot?" jeśli odpowie od razu to nie jest botem jeśli zajmie to z 40sec to miał włączony alarm :)

Niektórzy ignorują pytająch nobków :)

Aaa,Darkuu,gonią mnie trole!!!

Opublikowano

Jestes opozniony o kilka lat , nie ma ju gm'ow.

Co do wykrywania , wydaje mi sie ze ta maszynka działa na zasadzie ilosci wyslanych raportow.

Pocilem non stop na cementary i nic , pobocilem kilka dni na wyrmach w dara i ban.

Zalezy ile ludzi cie raportuje :)

Opublikowano

Tak dokładnie ;] Ja raz uciekałem do pz żeby się wylogować, bo typ pisał wszędzie żeby mnie zraportować. Na wszystkich czatach xD

Ale oprócz tego muszą mieć jakiś swój system do wykrywania tego, bo np. jak ktoś nie boci, a "koledzy" powysyłają na żarty mass raporty, to by było przykre jakby dostał deleta.

Opublikowano

Dokładnie Migdał ;p . Nie wyobrażam sobie jak by to było gdybym był hunted czy coś i ktoś się zgadał żeby wykonać taki mass report :D . Kiedyś wydawało mi się że tak jak herof pisał GM sie na niewidce teleportuje :D . Może w logach dało by się sprawdzić ;p tylko komu by dał rade przeglądać uważnie całe logi :P

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...