Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co dodać na serwer skyblock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam zrobić serwer skyblock. Znalazłem technika, który ma zrobić skrypty i pluginy, ale nie wiem co dokładnie - skoro ja nie wiem, to skąd on ma wiedzieć? Chcę , aby był to serwer lepszy niż inne, nie chcę zwyklaka na którym robi się tylko i wyłącznie swoją wyspę. Narazie mam tak:

- Plecaki

-Nether tylko o wyznaczonych godzinach

- Mozliwosc craftingu jajek spawnujących moby, kolczugi, slimeballi

- Ranking jak na mchc, tyle że dodaje nie wlicza się tam dedów i śmierci tylko np. wykopany cobbel i ścięte drewno, a śmierci punkty zabierają + przed nickiem są nasze punkty zdobyte przez właśnie kopanie cobbla i drewna.

- Na tabie różne pierdułki typu witaj na serwerze, twoje życie, online graczy na ilość slotów, IP itp.

- możliwość kupna spawnera za pieniądze ( powiedzmy że marek kupił to wyświetla właśnie wiadomość, że Marek kupił spawner.)

Co jeszcze byście dodali? Piszcie, każdy pomysł, tylko nie piszcie " dodaj gildie". Chcę sensownych odpowiedzi. Dzięki.

PS. Czy znacie plugin na ogromne ograniczenie mobów? To znaczy, aby nie spawnowały się masowo tylko bardzo rzadko.

Opublikowano

@up dodam to, ale sam. Chodzi mi o takie cięższe do zrobienia rzeczy, takie które chcielibyście zobaczyć a nigdy nie widzieliście ( oczywiście z umiarem, nie wszystko da się zrobić + nie płacę mu zbyt wiele więc i on wiele nie zrobi)

Opublikowano

Tak jak @up, zmień loot z moobow, dodaj może jakieś ciekawe zabawy typu - parkour z nagrodami na koncu i licznikiem czasu. Mozesz tez wprowadzić jakąś specjalna walute na serwerze ( chodzi o itemek ) lub jakieś ciekawe eventy automatyczne takie jak: raz np. na 2h na każdej wyspie pojawia się ruda diaxu, w randomowym miejscu i mamy 30s na wykopanie jej a potem ona znika ;>

Nie bądź cham, daj + za wypociny ;)

Opublikowano

@up to by było dobre, spytam czy coś takiego da się zrobić

Piszcie dalej - jeśli wasze propozycje będą ciekawe to stworze nareszcie serwer bez tego co jest wszędzie.

Opublikowano

mógłbyś zrobić coś w stylu losowe zadanie

Po wpisaniu komendy np. /losowe otrzymałbyś jakieś losowe zadanie ze 100 powiedzmy. Na to zadanko masz ograniczony czas,

jeśli tego nie wykonasz odbiera ci kilka tych pkt przed nickiem o których wspominałeś. Jeśli zdążysz no to nagroda jakaś ;)

Opublikowano

Widać, że technik jest ogarnięty ;-) Możecie dodać drop w netherze z mobów czyli z pigmana netherrack itd.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

@er3or mowilem juz takie rzeczy ja sam dodaje :) A co do technika - tak jest ogarnięty bo robił dla samego doscraftu chyba. Więc zna się na rzeczy :)

@Absolutemonster to niezbyt pasuje na skyblock moim zdaniem bo tu powinno się pracować i w skupach sprzedawać, ewentualnie Jobs.

Opublikowano

@REF

Piszcie ludzie, wreszcie będziecie mogli zagrać na fajnym serwerze :)

Mam tak:

Fajniejszy tab stworzony przeze mnie( czyli IP serwera, nazwa, twoje zycie, online graczy

Loot z mobów ( inny) również stworzony przeze mnie

Crafting kolczug, slimeballi itp

Plecaki

Ranking w skrypcie, Skyblockowy LVL (nalicza się przez rozwalenie drewna i kamienia , dostajemy wtedy punkty i np za 500 punktów jest taki i taki lvl, oczywiście przed naszym nickiem na czacie) stworzony przeze mnie, również dodałem możliwość że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy trzymając kilof dowiadujemy się jaki lvl ma osoba którą sprawdzamy.

Spawner do kupienia za pieniądze ( po kupieniu komunikat " KTOŚ TAM KUPIŁ SPAWNER") oczywiscie za te wirtualne

Licytacje - ktoś tam zaczął licytację i gracze teleportują się do niego ( tylko na jego wyspie) przez komende /licytacja dolacz

Furia która daje nam szybkie kopanie, po scraftowaniu itemka/ posiadaniu vipa jeszcze nie wiem :)

. Co 2 minuty na czacie pojawia się pytanie i gracze mają 30 sekund na odpowiedź, za poprawną otrzymują jakiś itemek

Nether tylko o określonych porach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...