Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Coś z dźwiękiem

DeGreZet

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z dźwiękiem i podejrzewam, że jest to wina karty dźwiękowej. Mianowicie w niemal wszystkich grach w trakcie trwania cut scenek nie słyszę dialogów postaci. Można ominąć ten problem ustawiając napisy, ale w niektórych grach się nie da, więc nie pozwala mi to grać. Problem pojawia się również w grach gdzie npc mówią do nas w trakcie rozgrywki. Gdy ustwię kamerę idealnie na taką postać to nie słyszę co ona do mnie mówi. Z początku myślałem, że to wina głośników bo mają już kilka lat, ale z moimi nowiutkimi słuchawkami jest dokładnie to samo. Jestem prawie pewny, że to karta dźwiękowa, ale ma ona dopiero niecały rok i nie stało się nic co mogłoby ją uszkodzić. Może to przestarzała płyta główna? Pomóżcie plzz.

76561198044354237.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamykam temat, naprawiłem. Może wyjdę teraz na idiotę bo wcześniej tego nie sprawdziłem, ale nie wiedzieć czemu w obu przypadkach (głośniki i słuchawki) miałem ustawione 7 i 1. Przez to nie słyszałem dialogów i paru innych dźwieków. Nie wiem co to za badziewny sprzęt, że nie zmienia ustawien od razu po wpięciu słuchawek, ale no cóż teraz wszystko działa.

Swoją drogą - droga do automatyzacji jest daleka (aby wszystko działało bez zarzutu)/

Opublikowano

Pierwsze co to zaktualizuj sterowniki

Zamykam temat, naprawiłem. Może wyjdę teraz na idiotę bo wcześniej tego nie sprawdziłem, ale nie wiedzieć czemu w obu przypadkach (głośniki i słuchawki) miałem ustawione 7 i 1. Przez to nie słyszałem dialogów i paru innych dźwieków. Nie wiem co to za badziewny sprzęt, że nie zmienia ustawien od razu po wpięciu słuchawek, ale no cóż teraz wszystko działa.

76561198044354237.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...