Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu już nie gram w wowa. Miałem BARDZO DUŻO startów z wow'em niektóre dłuższe/krótsze. No i teraz mam kasę i tak się zastanawiam czy może zagrać sobie na globcu. Dotychczas grałem na serwerach prywatnych no i najdłużej chyba grałem na moltenie 4.3.4 no ale jest tam tylko kilka raidów i stresuje mnie to, że raidy trzeba było ustawiać na konkretną godzinę ( akurat wtedy, kiedy mi nie pasowało :) ) no i jeszcze dziwni ludzie w gilid przyczynili się do mojego odejśćia. Myślałem również o grze Guild Wars 2 no ale nwm bo nigdy w nią nie grałem i nie wiem z czym to się je. Co do wowa to na plus jest to, że wychodzi nowy dodatek no i on wprowadza bardzo dużo zmian które podobają mi się :P Tylko nie mogłem znaleźć dokładnej daty premiery może wy znacie ( znalazłem coś, że w 2014 no ale chciałym dokładniejszą ) ? Jak jest obecnie z rafami, dobrze działają ? Jaki będzie koszt kupna gry + wszystkie dodatki ? Tylko czy po takim czasie wow mi się już nie znudzi.

Proszę podajcie jeszcze temat do pytania o prywatne serwery bo szukałem ale nie mogłem znaleźć :P

Z góry dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję, że mi ktoś pomoże

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Rafy: jeżeli masz na myśli kupno rafa, żeby doładować czas gry to działają dobrze, lecz blizzard często je wywala.

Data premiery: nikt jeszcze nie zna daty premiery nowego dodatku, lecz chodzą pogłoski, że przed wakacjami nastąpi premiera.

Koszt: obecnie jest promocja ( do 31 chyba ) i możesz kupić wszystkie dodatki za 15/20 euro, więc polecam teraz kupić gdyż np MoP normalnie kosztuje 100zł +/-

Nuda: gram od 3 lat w WoWa i nie narzekam na nudę :)

Opublikowano (edytowane)

Rafy: jeżeli masz na myśli kupno rafa, żeby doładować czas gry to działają dobrze, lecz blizzard często je wywala.

Data premiery: nikt jeszcze nie zna daty premiery nowego dodatku, lecz chodzą pogłoski, że przed wakacjami nastąpi premiera.

Koszt: obecnie jest promocja ( do 31 chyba ) i możesz kupić wszystkie dodatki za 15/20 euro, więc polecam teraz kupić gdyż np MoP normalnie kosztuje 100zł +/-

Nuda: gram od 3 lat w WoWa i nie narzekam na nudę :)

Ok dzięki za odpowiedź. Tyle,że ja chciałbym kupić grę w sklepie bo lubię pudełka xD Obecnie potrzeba mi

To jest ukryta treść, proszę

+ mop i mam już wszystko ? Takie pytanie czy w tej wersji "rozpocznij niesamowia przygode" jest 30 dni darmowej gry ? Bo w sumie moge sobie kupić taką wersję i grać przez miesiąc, później zdecydować czy grać dalej czy nie. Opłaci mi się zrobić tak,że założę sobie konto i aktywuję sobie darmową wersje i dobije do 20 lvl i wtedy kupie grę czy grać od razu na tej płatnej ? Kolejne pytanie jest takie na jakim serwerze gra najwięcej polaków no i czy te 30 dni pozwoli mi na dobicie maxymalnego lvl ( 85 ) a przynajmniej 80 ( siedząc ok.2/3h dziennie ) ? Co do tych nowych modeli postaci to po wprowadzeniu dodatku każda postać w grze ( stworzona przed dodatkiem ) zmieni swój wygląd ? Czy będzie można to modernizować ? Całe swoje życie grałem w alliance i teraz nwm czy wybrać może hordę. Nie jestem pewniet również co do klasy bo ostatnio grałem hunterem no i powiedzmy, że mi się podobało no ale sam nwm. bo podobno na globalu hunter jest bardzo trudną klasą do ogarnięcia. Fajny również wydawał mi się shaman no ale nigdy nie grałem tą klasą.

Edit: Co do lvlowania to jest one szybsze na privach x1 czy nie ? Bo kiedyś mi ktoś mówił, że lvling jest szybszy na globie niż np. na hellgroundzie.

Edytowane przez Lord Betros

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Nigdzie tam nie piszę, że jest gratis 30 dni więc chyba nie. Najwięcej polaków gra na Burning Legion. Myślę, że spokojnie dasz radę wbić max lvl w miesiąc. Co do nowych modeli w nowym dodatku, przed premierą dodatku ma być pre patch wprowadzający do nowego dodatku w którym między innymi zostaną wgrane nowe modele - z automatu Ci się model zmieni. Co do frakcji to już od Ciebie zależy. Hunter trudna klasa? bulshit. Shaman jest spoko w ele jak i resto ( sam teraz sobie shamka leveluję :) ). Co do expa to nie mam pojęcia, nigdny na privach nie grałem.

Opublikowano

Nigdzie tam nie piszę, że jest gratis 30 dni więc chyba nie. Najwięcej polaków gra na Burning Legion. Myślę, że spokojnie dasz radę wbić max lvl w miesiąc. Co do nowych modeli w nowym dodatku, przed premierą dodatku ma być pre patch wprowadzający do nowego dodatku w którym między innymi zostaną wgrane nowe modele - z automatu Ci się model zmieni. Co do frakcji to już od Ciebie zależy. Hunter trudna klasa? bulshit. Shaman jest spoko w ele jak i resto ( sam teraz sobie shamka leveluję :) ). Co do expa to nie mam pojęcia, nigdny na privach nie grałem.

ooo no to lipa -,- Musi przecież tam być darmowy miesiąc grania, przecież w poprzednich battlechestach był. Mogę przecież kupić ten wcześniejszy żeby mieć pewność. Może ktoś kupywał tego nowego battlechesta i poinforumuje mnie czy jest tam darmowy miesiąc gry ? No w sumie to w starym też nic nie pisze, że jest darmowy miesiąc no ale jest o 10zł droższy to sam nwm :C Chyba będzie trzeba zadzwonić do sklepu, ale jeśli ktoś wie to niech napisze :D

1.

2.

Muszę się jescze zdecydować co do tej rasy i klasy. Może w hordzie będzie lepiej bo tam nie grałem :D Burning Legion jest chyba PVP nwm jak tam jest na globalu ale ja chciałbym głównie pve grać, będzie to dobry serwer ?

Opublikowano

Gratis 30 dni masz tylko po aktywacji podstawowego WoWa. Dodatki tego przywileju już nie dają.

A co do samej gry. To właściwie jest już koniec contentu MoP, ale zdołasz załapać się jeszcze na flex runy po Siege Of Orgrimmar lub w raid finderze na poprzednie raidy MoP.

Więc fakt, możesz trochę grą się znudzić, i warto poczekać na Warlords Of Draenor release.

Opublikowano (edytowane)

Gratis 30 dni masz tylko po aktywacji podstawowego WoWa. Dodatki tego przywileju już nie dają.

A co do samej gry. To właściwie jest już koniec contentu MoP, ale zdołasz załapać się jeszcze na flex runy po Siege Of Orgrimmar lub w raid finderze na poprzednie raidy MoP.

Więc fakt, możesz trochę grą się znudzić, i warto poczekać na Warlords Of Draenor release.

Dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wybrałem sobie już klasę no i jeszcze zdecyduję nad rasą.

Proszę o odpowiedzenie jeszcze na moje ostatnie pytania.

1.Jeśli kupię sobie tego nowego battlechesta 2013 to mam tam 30 dni darmowej gry tak ? Jak to aktywować ? Po prostu wpisuję na stronie klucz i gram ?

2.Zaznacza się gdzieś sposób płatności za późniejszą rozgrywkę ?

3.Czy jest przymus płacenia abonamentu czy po prostu jest to tak jak z telefonem na kartę ? Np. dziś kupuję grę gram 30 dni, kupuję prepaida gram 2 miesiące, robię sobie przerwę i znów kupuję tam chyba unfreeze + prepaid i gram dalej ?

4.Jeśli wybiorę serwer PVP tworząc na nim postać np. w ally nie będę mógł stworzyć bohatera w hordzie nie kasując poprzednich postaci w ally ?

Edytowane przez Mr.Cukier

Opublikowano (edytowane)

1. Wpisujesz klucze do dodatków i Ci się z automatu uruchomi free 30 dni

2. Możesz wybrać w opcjach płatności i podać swoje dane do konta z którego będzie Ci pobierało kasę za abonament, ale również możesz nic tam nie grzebać i za abonament możesz wtedy zapłacić kiedy będziesz miał kasę czy ochotę na grannie.

3. Nie ma przymusowego płacenia, płacisz poprostu wtedy kiedy Ci się zachce spowrotem grać/wrócić do gry.

4. Możesz tworzyć postacie w alliance jak i hordzie, nie trzeba nic usuwać.

ps. nie kupuj w tym saturnie, bo to są zdziercy... napisz do mnie i podam Ci reflinka do sklepu w którym mam rabat i kupisz battlechesta za 32zł z miechem za free.

offtop. wkońcu legendarny back <3

Edytowane przez Shield
Opublikowano (edytowane)

1. Wpisujesz klucze do dodatków i Ci się z automatu uruchomi free 30 dni

2. Możesz wybrać w opcjach płatności i podać swoje dane do konta z którego będzie Ci pobierało kasę za abonament, ale również możesz nic tam nie grzebać i za abonament możesz wtedy zapłacić kiedy będziesz miał kasę czy ochotę na grannie.

3. Nie ma przymusowego płacenia, płacisz poprostu wtedy kiedy Ci się zachce spowrotem grać/wrócić do gry.

4. Możesz tworzyć postacie w alliance jak i hordzie, nie trzeba nic usuwać.

ps. nie kupuj w tym saturnie, bo to są zdziercy... napisz do mnie i podam Ci reflinka do sklepu w którym mam rabat i kupisz battlechesta za 32zł z miechem za free.

offtop. wkońcu legendarny back <3

Super, dzięki za odpowiedź. Nie musisz mi podawać reflinków, ale dziękuję bardzo, wolę na miejscu kupić.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy jak zrobię sobie konto trial i nabiję tam 20lvl, kupię grę i wpiszę klucz to będę miał te 30 dni free ? Bo w ten sposób mógłbym sobie nazbierać złota no i ogarnąć wszystko na spokojnie.

Edytowane przez Mr.Cukier