Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM.

Kevcio™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak dokupie sobie pamięć RAM (do gier, szczególnie LoL) do będę mieć więcej FPS'ów ?

Procesor : i5

Grafika : Nvida 460GTX

Ram : 3GB

Chciałem jakąś kostke 4GB tylko teraz nie wiem jaką i czy mogę 1600MHz czy musze 1333MHz.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

RAM nigdy nie zwiększy ci fps . Jedynie co może zrobić to szybciej bd ci się wczytywały Gry i system bd szybszy . By mieć więcej fps to polecam dokupić dysk ssd lub lepszą kartę graficzną .

Co daje więcej ram?

Więcej pamięci, to więcej miejsca na pliki tymczasowe. Gdy masz jej za mało, to system przechowuje pliki, których aktualnie używa na dysku, który jest kilka razy wolniejszy od RAM'u. Czyli, im więcej ramu, tym lepiej . Lecz tak jak już mówiłem nie zwiększy ci to fps , ale gry bd ci się szybciej ładować (np . w Lol Lobby) i przyspieszy to system.

Opublikowano

A jak np. włączam sobie BF3 i ładuje mi się strasznie długo mapa (niebieski ekran i ciekawostki) to RAM przyśpieszy trochę wczytywanie ?

338fef45.png

Opublikowano

1. 2GB (667MHz Bo 667 to jest rzeczywista wartość taktowania a 1333 efektywna) czyli 1333 DDR3

2. 1GB (667MHz) tutaj też 1333 DDR3

338fef45.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...