Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]GTA IV brak tekstur....

Yodix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem z GTA IV ,gra normalnie się odpala,chodzi dość płynnie.Lecz gdy próbuje przejść 1 misje po wjeździe na autostradę ( tak do końca sam nie wiem co to jest bo nie ma tam tekstur...) znikają tekstury ,widzę tylko ludzi i kosz na śmieci ^.^ .Posiadam laptopa firmy Samsung który ma : 4 GB ramu i ...

Komputer:
      System operacyjny                                 Windows 7 Home Premium Home Edition
      Dodatek service pack systemu operacyjnego         Brak
      Internet Explorer                                 9.11.9600.16428
      Nazwa komputera                                   NOTEBOOK
      Nazwa użytkownika                                 Samsung
      Domena logowania                                  Notebook

Płyta główna:
      Typ procesora                                     Unknown, 2400 MHz
      Nazwa płyty głównej                               Nieznane
      Mikroukład płyty głównej                          Nieznane
      Pamięć fizyczna                                   3984 MB
      Typ BIOS'u                                        Nieznane

Ekran:
      Karta wideo                                       Intel(R) HD Graphics 3000  (1842954 KB)
      Karta wideo                                       Intel(R) HD Graphics 3000  (1842954 KB)
      Monitor                                           Rodzajowy monitor PnP [NoDB]

Multimedia:
      Karta dźwiękowa                                   Speakers (Realtek High Definiti

Magazyn:
      Dysk fizyczny                                     Hitachi HTS547550A9E384
      Napęd dysków optycznych                           TSSTcorp CDDVDW SN-208BB

Partycje:
      C: (NTFS)                                         453363 MB (262381 MB wolne)

Urządzenia wejściowe:
      Klawiatura                                        Standardowa klawiatura PS/2
      Mysz                                              Mysz zgodna z HID
      Mysz                                              Synaptics PS/2 Port TouchPad

Sieć:
      Podstawowy adres IP                               192.168.0.100
      Podstawowy adres karty (MAC)                      50-B7-C3-24-E1-3B
      Karta sieciowa                                    Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter  (192.168.0.100)
      Karta sieciowa                                    Bluetooth Device (Personal Area Network)
      Karta sieciowa                                    Realtek PCIe GBE Family Controller

Urządzenia zewnętrzne:
      Drukarka                                          Fax
      Drukarka                                          Microsoft XPS Document Writer
      Urządzenie USB                                    Atheros AR3012 Bluetooth 4.0 + HS
      Urządzenie USB                                    Generic USB Hub
      Urządzenie USB                                    Generic USB Hub
      Urządzenie USB                                    Urządzenie kompozytowe USB
      Urządzenie USB                                    Urządzenie wejściowe USB
      Urządzenie USB                                    WebCam SC-03FFL11739P
Opublikowano

Witam,mam problem z GTA IV ,gra normalnie się odpala,chodzi dość płynnie.Lecz gdy próbuje przejść 1 misje po wjeździe na autostradę ( tak do końca sam nie wiem co to jest bo nie ma tam tekstur...) znikają tekstury ,widzę tylko ludzi i kosz na śmieci ^.^ .Posiadam laptopa firmy Samsung który ma : 4 GB ramu i ...

Gra jest słabo zoptymalizowana, spróbuj znaleźć odpowiedni dla siebie commandline i oczyść komputer, bo być może masz na nim dużo "śmieci". ;)

Opublikowano

Gra jest słabo zoptymalizowana, spróbuj znaleźć odpowiedni dla siebie commandline i oczyść komputer, bo być może masz na nim dużo "śmieci". ;)

odpowiedni dla siebie ,czyli ? .Wrzucałem do folderu GTA IV commandline ale nic specjalnego on nie zmienił .Taką miał zawartość :

-norestriction
-nomemrestrict
-availablevidmem 1
-percentvidmem 100
Opublikowano

odpowiedni dla siebie ,czyli ? .Wrzucałem do folderu GTA IV commandline ale nic specjalnego on nie zmienił .Taką miał zawartość :

-norestriction
-nomemrestrict
-availablevidmem 1
-percentvidmem 100

Czyli taki, który najbardziej zoptymalizuje Ci grę. Ciężko zrobić, gdy nie ma się tego komputera "w rękach", musisz wpisywać pojedyncze sekwencje i sprawdzać ich skutki.

Jest to metoda prób i błędów, posprawdzaj i powiedz czy działa.Polecam "pogorszyć" cienie, bo są według mnie najmniej istotne. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...