Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Więcej FPS w BF4

LubiePlacki82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka dziś pokaże wam jak mieć wiecej fps w battlefield 4.

Wystarczy :

1.wejść folder z grą

2.Poszukać pliku user.cfg

3.otworzyć go i zastąpić co jest tam na to:

GameTime.MaxVariableFps 85.000000 <----- tu możecie wpisać ile chcecie max fps
PerfOverlay.DrawFps 0
PerfOverlay.DrawGraph 0
PerfOverlay.Enable 1
PostProcess.DynamicAOEnable 0
Render.DrawScreenInfo 0
RenderDevice.Dx11Dot1Enable 0
RenderDevice.Dx11Dot1RuntimeEnable 0
RenderDevice.Dx11Enable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
Screenshot.Format png
UI.DrawEnable 1
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
WorldRender.LightTileCsPathEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurForceOn 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
4.Zapisujecie i możecie grać.
Powinno to dac dodatkowe klatki mi dało ok. 6-8.
Ps.Polecam wyłączyć origin przed tym i stosujesz sposób na własną odpowiedzialność

NonekPL.png

Opublikowano

Jeżeli komuś się to przyda podsyłam też mój "pakiecik" komend: (mogą się pokrywać z powyższymi)

RenderDevice.Dx11Enable 1
RenderDevice.Dx11Dot1Enable 1
RenderDevice.Dx11Dot1RuntimeEnable 1
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurForceOn 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.LightTileCsPathEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
PerfOverlay.DrawFps 1
Opublikowano

Ludzie, jak już kopiujecie na bezczelnego poradniki, to dawajcie potem źródła, a już o zgodzie na kopiowanie nie wspomnę.

Sam poradnik się pewnie jakimś desperatom przyda, co do kodu od @Up, dlaczego przy PerfOverlay.DrawFps dałeś wartość 1? Jak na moje to to jeszcze zmniejszy ilość FPS.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ludzie, jak już kopiujecie na bezczelnego poradniki, to dawajcie potem źródła, a już o zgodzie na kopiowanie nie wspomnę.

Sam poradnik się pewnie jakimś desperatom przyda, co do kodu od @Up, dlaczego przy PerfOverlay.DrawFps dałeś wartość 1? Jak na moje to to jeszcze zmniejszy ilość FPS.

ta komenda jest do pokazania ilosci FPS :/

NonekPL.png

Opublikowano

Tak, masz rację wyświetlenie licznika FPSów zmniejszy FPSy. Jak nie jesteś pewien co dana komenda robi po prostu nie pisz o niej. Komendy są ogólnodostępne każdemu na reddit'cie, nie kopiuję żadnego poradnika po prostu podzieliłem się zestawem który sam używam.

Opublikowano

Tak, masz rację wyświetlenie licznika FPSów zmniejszy FPSy. Jak nie jesteś pewien co dana komenda robi po prostu nie pisz o niej. Komendy są ogólnodostępne każdemu na reddit'cie, nie kopiuję żadnego poradnika po prostu podzieliłem się zestawem który sam używam.

W przypadku bfp4f na niektórych komputerach ta opcja właśnie zmniejszała ilość FPS i to znacząco, doskonale wiem co ona robi, wyłączacie wszystkie możliwe polepszenia graficzne i do tego dodajecie jeszcze swoje, ale rób jak chcesz, tego o kopiowaniu nie pisałem do Ciebie, lecz do autora tematu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wyłączenie rozmycia, które nie jest nikomu potrzebne do szczęścia to wyłączanie wszystkich ulepszeń graficznych, ok...

Napisałeś, że ta komenda zmniejszała fpsy na niektórych komputerach i to przy innej grze. Z tego co mi się wydaje to jest dział Battlefielda 4 a nie Play for Free więc wypadałoby się odnosić do gry której dotyczy, a jaki sens miałoby montowanie licznika fpsów, który obniżałby FPSy? Nakładanie licznika na interfejs graficzny nie obciąża gpu w ogóle więc spadki fpsów mogły być na bardzo słabych kartach graficznych ludzi którzy uruchamiali bf p4f na słabych komputerach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plik user.cfg nie jest domyślnie stworzony.

Trzeba przejść do: C:\Users\{użytkownik}\Documents\Battlefield 4\settings, utworzyć plik w notatniku, wkleić komendy i zapisać w podanej lokalizacji jako user.cfg

Opublikowano

W przypadku bfp4f na niektórych komputerach ta opcja właśnie zmniejszała ilość FPS

No bo to jest jakby nie patrzeć zbędna funkcjonalność, coś takiego przeważnie zmniejsza fps, ale tylko delikatnie.

Nie mam jakiś problemów z płynnością gry, więc nie będę ryzykował z tymi komendami dopóki tego ktoś nie sprawdzi.

giphy.gif

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...