Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty ligowe

Szczucin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie , nie rozumiem tych puntkow ligowych . Jestem bronze I , i dostaje po 4/5 punkty , kolega tez dostawał po 4/5 punkty , dostał bana bojdajze na 2 tyg i dodaje mu przynajmniej po 10 . Natomiast kuzyn nie grał miesiąc w lola , przed przerwą dostawał po 4/5 punkty w srebrze V a odejmowano mu po 20 , i po przerwie dodaje mu po 20 punktow , Nie rozumiem ;/

Opublikowano

zapewne spadli o pare dywizji nie grajac tyle czasu ale ich mmr sie nie zmienilo tak wiec mieli po prostu wyzsze mmr niz powinni miec wiec dostawali wiecej pkt...

i nie jestem pewny co do twoich informacji bo przez 2 tygodnie nie mogl spasc z dywizji wiec jest niemozliwe ze dostaje teraz 2x pkt wiecej :P po prostu podal ci zle informacje albo mial dluzsza przerwe niz mowisz

Opublikowano

Nie nie , u kolegi caly czas patrze ile ma punktow i jak zagra to obliczam ile dodaje ;p

Dodam ze mam podobne mmr do kolegi , a kuzyn moze tak 1,5 miesiaca nie gral

Opublikowano

Ja długo gram w lol'a i może Ci to wytłumaczę.

Podczas gier rankingowych zaobserwowałem, że:

- będąc w pierwszej dywizji to zawsze dostaje się mało LP, ponieważ jest to liga przejściowa, która umożliwia Ci dostęp do wyższej ligi co oznacza lepszych przeciwników.

- ilość zdobytego i traconego LP zależy od tego jakie się posiada MRR (stosunek wygranych do przegranych) - im więcej masz wygranych niż przegranych dostaniesz więcej LP, jeżeli masz więcej przegranych to dostajesz mniej LP.

- warto także pamiętać, że nie można spaść z 5 dywizji do niższej ligi tylko poprzez przegrywanie gier. Owszem, można spaść ale tylko poprzez nie granie przez dłuższy okres.

- aby dostać się do wyższej dywizji np. z 5 do 4, 4-3, 3-2, 2-1 wystarczy mieć 100LP (serie) i wygrać 2 na 3 gry. Aby dostać się do wyższej ligi np. z dywizji srebro 1 do gold 5 potrzeba wygrać 3 gry na 5.

Mam nadzieję, że Ci wszystko ładnie wytłumaczyłem.

Opublikowano

Nie nie , u kolegi caly czas patrze ile ma punktow i jak zagra to obliczam ile dodaje ;p

Dodam ze mam podobne mmr do kolegi , a kuzyn moze tak 1,5 miesiaca nie gral

Z tym MMR w dywizjach pierwszych jest tak że na początku dostajesz mało punktów i tracisz dużo,ale gdy już będziesz na półmetku to dostajesz normalnie.

Wydaję mi się że Twój kolega po prostu wygrał 2 rankedy pod rząd,po czym jego MMR się ustabilizowało i teraz dostaje więcej.

Po prostu trzeba to przeżyć,jak jesteś w 1 dywizji danej ligi to sprawdzają Cię czy nadajesz się dalej.

Do tego nie możesz powiedzieć że masz takie same MMR jak on,ponieważ tego nie da się sprawdzić,a strony pokazują przybliżone,a czasami MMR z kosmosu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...