Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Combat ścina jak mogę ustawić go?

.Bodziu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo masz wersję 32 bitową systemu, a tyle ramu nie obsługuje.

Ustaw CA na najmniejsze wymagania.

a da się ten ram jakoś poszeżyć czy coś i czy da format coś bo chciałbym nagrywać z combata

Opublikowano

a da się ten ram jakoś poszeżyć czy coś i czy da format coś bo chciałbym nagrywać z combata

Kupić Windows z wersją 64 bitową. Możesz spróbować Włączyć grę za pomocą Razer Game Booster - ale on raczej ci nic nie da. Wyłącz wszystko co pracuje w tle nawet przeglądarkę.

Format raczej tutaj nic nie da, ale jak nie masz dużo plików na kompie to możesz spróbować. Możesz używać wbudowanej nagrywarki w CA, słaba jakość ale prawie wcale nie obciąża systemu.

Opublikowano

Lepiej byś system zmienił na 64 bitowy jak na początek ;).

jak bym zmienił to mogło bym miał więcej lagów ;).

Opublikowano

Jeśli chodzi o ustawienie gry, to najlepiej dać AA na 0x i w opcjach wszystko wyłączyć. Do tego masz dostępne 3GB z czego jakieś 1,5 GB używa system, a CA potrzebuje 1 GB. Zostaje Ci 500 mb wolnego, a obstawiam, że masz włączone w tle jakieś programy.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o ustawienie gry, to najlepiej dać AA na 0x i w opcjach wszystko wyłączyć. Do tego masz dostępne 3GB z czego jakieś 1,5 GB używa system, a CA potrzebuje 1 GB. Zostaje Ci 500 mb wolnego, a obstawiam, że masz włączone w tle jakieś programy.

Dektored, 64 bitowy system zużywa 1.5-2GB RAMu. On ma 32 bity, to zużycie ma w przedziale 800MB-1.2GB.

Hmm, masz 3 GB ramu dostępnego, przypuśćmy, że system zużywa 1GB pozostaje ci 2.

Ten laptop jakie ma GPU ? Integra czy jakiś GT220, 520 ?

9368_gold.png

Opublikowano

Dektored, 64 bitowy system zużywa 1.5-2GB RAMu. On ma 32 bity, to zużycie ma w przedziale 800MB-1.2GB.

Hmm, masz 3 GB ramu dostępnego, przypuśćmy, że system zużywa 1GB pozostaje ci 2.

Ten laptop jakie ma GPU ? Integra czy jakiś GT220, 520 ?

NVIDIA GeForce GT 130M - 512 MB, rdzeń: 600 MHz, pamięć: 800 MHz, GDDR3, ForceWare 179.30

Opublikowano

Z taką grafiką będziesz miał lagi. Ja mam 410m i mi niezbyt chodzi, a co dopiero z Twoją...

Może korzysta z integry, Przejście na tą drugą na pewno podniesie mu wydajność.

9368_gold.png

Opublikowano

Może korzysta z integry, Przejście na tą drugą na pewno podniesie mu wydajność.

Tyle, że komputer jest zawsze tak ustawiony, że używa tej lepszej grafiki.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Tyle, że komputer jest zawsze tak ustawiony, że używa tej lepszej grafiki.

http://www.youtube.com/watch?v=7DiBWogQeWk

Czasami są beki, że właśnie tak nie jest.

To GPU niby daje radę odpalić BF3. Mimo wszystko i tak masz zbyt słabe GPU. Jak ja mam lagi na swoim HD6870 na FT to raczej u ciebie się nawet nie dziwię

9368_gold.png

Opublikowano

Ten laptop nie ma czasami jeszcze zintegrowanej grafiki?

jak to sprawdzic ? :D ale chyba nie mam

Opublikowano

ja mam w lapku zintegrowaną grafike intel 2500 i działa aż miło tylko jak miałem starsze sterowniki to lagowało teraz zaktualizowalem i wszystko jest cacy

moze zainstaluj to instalki.pl/programy/download/Windows/zarzadzanie_sterownikami/Driver_Booster.html i zaktualizuj swoje sterowniki napewno pomoze pozdro :)

Opublikowano

ja mam w lapku zintegrowaną grafike intel 2500 i działa aż miło tylko jak miałem starsze sterowniki to lagowało teraz zaktualizowalem i wszystko jest cacy

moze zainstaluj to instalki.pl/programy/download/Windows/zarzadzanie_sterownikami/Driver_Booster.html i zaktualizuj swoje sterowniki napewno pomoze pozdro :)

Nie porównujmy integry intela 2.5k, które gniecie jego grafikę z palcem w dupie.

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...