Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wgrywanie mapy na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Kupiłem serwer na hostingu "mine24.pl" Lecz nigdzie nie mogę znaleźć poradnika, jak wgrać swoją mapę na serwer, może wy coś wiecie, jak wgrać swoją mapę na serwer tego hostingu?

r04p.jpg

Opublikowano

Użyj np. FileZilla to program do odtworzenia ftp serwera. Po zainstalowaniu musisz podać login, port i hasło które znajdziesz w panelu administracji.

Opublikowano

A więc na start, potrzebujesz programu którym połączyć się przez ftp z serwerem, do tego będziesz potrzebował programu jak Tobie osobiście polecam TotalCommander (sam używam mam serwer) gdy go masz łączysz się z serwerem.

Jak połączyć się z serwerem Minecraft'a przez FTP

Dane dotyczące twojego serwera, danych powinny znajdować się na stronie gdzie hostujesz serwer :)

Opublikowano

Pobierasz sobie program do polaczenia przez FTP (ja osobiscie polecam FileZilla)
Jezeli chcesz pare map pobierasz rowniez multiverse-core.
Jezeli chesz tylko podstawowoe mapy stare usuwasz i wrzucasz nowe z nazwa world, world_netherm world_the_end
A jezeli chesz pare map wrzucasz sobie je z jakas tam nazwa restartujesz serwer i wpisujesz /mv import (nazwa tej nowej mapy)
:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...