Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

osprzęt do gammingu :P

Mati7855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.siema mam pytanie sam nie wiem jaki sprzęt wybrać chodzi o klawiaturę i myszkę. Budżet na to ma nie przekraczać 300 zł +/- 20 zł 2.Oraz mam drugie pytanie chciałbym dokupić 4gb ramu. w swoim zestawie mam coś takiego już

http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/

Tylko ja kupowałem to poł roku temu i zapraciłem chyba coś 100 zł a teraz tak drogo? ! przydało by się mojemu komputerkowi jakiegoś ramu więcej bo mam tylko 4 na tak dobry/wydajny zestaw :P 3. Chciałbym jeszcze dokupić jakiś wiateraczek do obudowy simplentiumPC brutus 410 ( czy jakoś tak? :D ) dzięki będą "fapki" xD

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

100, a 138 ?
Wydaje mi się, że cena się wiele nie zmieniła, a ty może po prostu źle pamiętasz.
Jaki sprzęt ? Myszka, którą mogę polecić to Tracer Sniper, za ok 100zł powinieneś dostać,a klawiatura Tracer Avenger.
W budżecie się wyrobisz, nawet Ci zostanie. Nie wiem w co grasz więcej czy MMO, czy FPS, więc nie wiem na czym Ci bardziej zależy, stąd taka propozycja.

Opublikowano

100, a 138 ?

Wydaje mi się, że cena się wiele nie zmieniła, a ty może po prostu źle pamiętasz.

Jaki sprzęt ? Myszka, którą mogę polecić to Tracer Sniper, za ok 100zł powinieneś dostać,a klawiatura Tracer Avenger.

W budżecie się wyrobisz, nawet Ci zostanie. Nie wiem w co grasz więcej czy MMO, czy FPS, więc nie wiem na czym Ci bardziej zależy, stąd taka propozycja.

Wiecej gram chyba w MMO ale fps też sporo więc najlepiej coś uniwersalnego.

moje wymagania?

Żeby była podświetlana, nie jakieś wieklie bydle i żeby była dobra xD

@Top niech ktoś da jakieś propo z tym wiatraczkiem do obudowy

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Sam ostatnio kupiłem myszke i klawke i bardzo polecam mysz:

http://www.morele.net/thermaltake-azurues-rubber-coating-mo-ars003dtd-406655/

a klawiatura:

http://www.morele.net/klawiatura-mad-catz-cyborg-v7-43107-405165/

jak na razie jestem mega zadowolony :D klawka troche droga ale to juz jak tam chcesz :D a mysz looknij oceny w tym linku thermaltake robi naprawdę porządny sprzęt :)

Opublikowano

Sam ostatnio kupiłem myszke i klawke i bardzo polecam mysz: http://www.morele.net/thermaltake-azurues-rubber-coating-mo-ars003dtd-406655/ a klawiatura: http://www.morele.net/klawiatura-mad-catz-cyborg-v7-43107-405165/ jak na razie jestem mega zadowolony :D klawka troche droga ale to juz jak tam chcesz :D a mysz looknij oceny w tym linku thermaltake robi naprawdę porządny sprzęt :)

tak tylko sama klawiatura mi cały budżet zjada ;/ a myszka nie ma innych przycisków funkcyjnych ;/

mógł by ktoś dać lub wypowiedzieć się na propozycją Rek0n'a ?

Opublikowano

100, a 138 ?

pamięć kupiłem za 105 zł mam nawet FW ;) dla ciebie 30 pare zł to może różnica dla mnie czyli dla osoby 17 letniej to sporo zwłaszcza gdy kupujesz sprzęt tylko za to co zarobisz w wakacje.

Opublikowano

Jak już mówiłem na sprzęt typu klawiatura, myszka nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy, bo skilla nie dają ani nic.

Wyżej podałem sprzęt niedrogi, wysokiej jakości i polecam go oczywiście.

Opublikowano
Jak już mówiłem na sprzęt typu klawiatura, myszka nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy, bo skilla nie dają ani nic.

Śmiałbym stwierdzić że dają, a nawet nie tyle co skilla ale wygody i komfortu gry. Odkąd zmieniłem myszkę łatwiej mi się gra w lola, odczuwalnie. Polecam Bloody V7, klawiaturę mam SideWinder X4 ale trochę poza twój budżet

Opublikowano

Ceny ramu ogółem poszły w górę, więc 38 zł to jest tak na prawdę nikła różnica : P pamiętam jak kupowałem 8 GB ramu gdzieś w lutym i zapłaciłem 170 zł teraz ta sama pamięć kosztuje 300 zł +/- :P A ten wentylator to gdzie chcesz dołożyć ? Jeśli masz wentylator na przodzie ciągnący powietrze do budy a z tyłu wyciągający to nie ma sensu dokładać dodatkowych jeśli nie masz zbyt dużego ciśnienia w budzie. Takim dodatkowym wentylem możesz tylko zakłócić dobry flow powietrza

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...