Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta Graficzna Do Lola Pomocy

kubba09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka doradzili byście mi jaką kupić kartę graficzną do lola od 200 złotych do 350 narazie mam 20 do 40 fps w akcji 15

Mój Sprzęt : <3

Procek: Imtel Pentium 4CPU 3.20 ghz (2Cpus) 3.2 GHz

Pamięc: 1024 mb ( 1 gb)

Karta : Radeon x300/x550/x1050 Series

Polecicie jakąs kartę graficzną za około 300 złotych maks 400 chce mieć przynajmniej 50 albo 40 fps na full detalach ze skypem

Ramu nie mogę dodać bo płyta nie obsługuje :D tylko pytam się o karte dobra do tego kompa proszę o szybko odpowiedź z góry

dzięki

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Opublikowano

Readon HD7770. Mam ją i jest w miarę ok.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Karta do takiego procka to tylko 8800gt/9600gt,możesz tego procka spróbować jeszcze wykręcić,ale jeśli masz 400 zł to można wymienić płytę +procek.

Opublikowano

A ten procek to w ogóle ma 2 rdzenie? Bo tak tą nazwę podałeś, ze nic nie wiem.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

A ten procek to w ogóle ma 2 rdzenie? Bo tak tą nazwę podałeś, ze nic nie wiem.

2 wątki i jeden rdzeń,niby na cpu-z można sprawdzić że ma dwa rdzenie,ale słabe.Do tego ja miałem taki bodajże rok temu i kosztował zaledwie 30 zł .

Opublikowano

2 wątki i jeden rdzeń,niby na cpu-z można sprawdzić że ma dwa rdzenie,ale słabe.Do tego ja miałem taki bodajże rok temu i kosztował zaledwie 30 zł .

No to w takim wypadku nie ma sensu brać nic lepszego od 9600gt

Opublikowano

Nie będzie dobra, w Twoim przypadku trzeba wymienić kartę,płytę główną oraz procesor by miało to jakiś sens. Do tego co masz to max Nvidia geforce 9800gt i niżej

Opublikowano

No to podajcie mi jakąs płyte główna i procka i kartę żeby było najtaniej ale żeby się zajebiście grało 40 fps full detale ze skypem tylko bardzo tanio bo mój budżet jest mały :C

A nie mogę coś w tym kompie zostawić?

Opublikowano

Napisz w dziale "Komputery" tam ci złożą.

Opublikowano

Nie lepiej poczekać i uzbierać te 800-1000 zł i kupić jakiegoś Intel core i3 i AMD Radeon HD 7850 i jakąś płytę główną? Na tych co podałem będzie śmigać 80 fps na full detalach.

Opublikowano

ProSeba na pewno za 1k nie kupisz i3 + radeona i do tego płyty głównej, poza tym do tego ustawienia trzeba wymieniać wszystko czyli zasiłke oraz ramy.

Jeżeli nie potrzebujesz nowych komponentów to polecam Ci GT8600 Zotac/8800/9600 - karty które używane chodzą po jakieś 150-200 zł a na prawdę dają radę. Poza tym pobaw się ustawieniami grafiki w lolu aby odblokować limit klatek i wyłączyć parę dupereli bo myślę, że granie w lola na Ultra High nie jest jakoś mega potrzebne. A i polecam dokupić ramu jeszcze bo 1GB na pewno nie wystarczy bo obstawiam, że używasz Win7.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Do tego procka to max gt 9600 więcej nie wejdzie i to nie będziesz miał full detali. No chyba, że chcesz grac na 10 fps to powdzenia. Jezeli chcesz pograć to tylko wymienić całego kompa.

Opublikowano

Właśnie to jest dziwne że gdy przemieniłem się na xp mam mniej fps a na win 7 więcej o.O

Opublikowano

Jezu idź do działu komputery a nie zaśmiecasz forum lola tematam co kupić aby lol chodził.

Ja Ci odpowiadam na pytanie, że trzeba mieć wszystko czyli RAM, GPU, CPU, MOBO, Klawa, Myszka, Monitor,Dysk, zasilacz

Opublikowano

Osobiście to pomęczyłbym się na tym ale poskładał na jakiegoś Pentium z rodziny Sandy/Ivy Bridge, tanie ramy DDR3 i kartę Radeon 7770/7850 albo używanego GTX650. A jeżeli tak się nie da no to pozostaje Ci nieszczęsny staroć GT9600 ale to Ci niewiele da na tym sprzęcie.

Ja pieprze ale glupoty prawisz człowieku... Posiadałem 8600 gt i jakoś na rozdzielczosci 1080p oraz ustawieniach wszystko na b.wyoskie ( cienie wyłączone ) miałem 60 fpsów...

Na 8800 odpalałem GTA IV na wysokich...

Na radeonie 7770 odpalisz wsio... na 5770 odpalam BF3 na ultra, lol to tam pikuś... NFS rivals ultra i wszystko przy rozdzielczosci 1080p...

na karcie 7770 wycisniesz tyle fpsów ze twoje paczały nawet tyle nie ogarną ( a pewnie i aktualna zintegrowana czy co tam posiadasz, tak działa... )

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...