Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer No-Ip

piotreq96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no więc tak...

na hamachi udalo sie

na zewn ip nie

proboje na no-ip... tez nie

pytania:

1. czy w stawianiu na no-ip omze mi przeszkadzac to ze mam np. taki i taki router, takiego i takiego dostawce neta, albo takie i taki ip ?

2. czy jesli mam wewn ip to nie postawie?

3. czy jest jakies wyjscie dla kogos kto ma wewn ip i nie chce na hamachi?

4. czy oplaca sie stawiac w takim przypadku serwer na dedyku (tylko jezeli nie da sie inaczej...)

Opublikowano

no więc tak...

na hamachi udalo sie

na zewn ip nie

proboje na no-ip... tez nie

pytania:

1. czy w stawianiu na no-ip omze mi przeszkadzac to ze mam np. taki i taki router, takiego i takiego dostawce neta, albo takie i taki ip ?

2. czy jesli mam wewn ip to nie postawie?

3. czy jest jakies wyjscie dla kogos kto ma wewn ip i nie chce na hamachi?

4. czy oplaca sie stawiac w takim przypadku serwer na dedyku (tylko jezeli nie da sie inaczej...)

odpowie ktos???!?!?!?

Opublikowano

1.omg .... router ... a czy na routerze zainstalujesz serwer no-ip?

2.postawisz na hamachi

3.tak kupic dedyka lub kupic zewnetrzny adres ip u swojego ISP

4.nieoplaca ... chyba ze masz duzo wiedzy, i wiesz jak

a)zrobic atrakcyjny serwer na dedyku

b)zrobic tak zeby zwracaly ci sie koszta utrzymania serwera (platny IS) + reklamy

Opublikowano

Zrób na hamtach na dedyk się nie nie pchaj bo myślę ze sobie nie poradzisz i 2 rzecz to to ze albo będziesz wykładał na dedyk z własnej kieszeni albo pójdziesz siedzieć za zarabianie na serwerze

Takie jest moje zdanie

1948169477.png
Opublikowano

a kto powiedzial ze nie mozna zarabiac na dedyku ?? utrzymanie takiego serwera duzo kosztuje , nawet jesli naprawde nie mozna miec platnego IS w co watpie to mozna to ominac .Ale z drugiej strony komu bedzie sie chcialo wydawac kase na IS jak jest tyle darmowych serwerow.Ale policzcie sobie [ci co maja na dedyku] ile bedzie was kosztowalo utrzymanie serwera przez np pol roku... Wiec mozna powiedziec ze zwracanie kosztow utrzymania jest warunkiem dlugotrwalosci serwera na dedyku , bo taka satysfakcja z dedyka minie po miesiacu czy 2 .

Opublikowano

ale znalazlem dedyk za 49 zeta miesiecznie

http://www.serwerydlaciebie.pl/serwer_wirtualny,Linux_VPS_Pro_X4,0.html

no ale jesli bym sie znal i potrafil uatrakcyjnic to wszystko to oplacalo by sie? (nie prawda ze z is nie mozna utrzymac, jak dobrze zareklamuje sie serwer i duzo ludu bedzie grac a np wstawi sie na is takiego hwanga itp. albo nowe zbroje nie dostepne w grze. no to mysle ze chocby te 2 dychy sie by uciagla natomiast trza miec 18 zeby moc zarabiac na tym non ie??)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...