Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składamy/Wybieramy komputer.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić komputer do 2,500 zł . Sęk w tym, że nie wiem czy kupić tzw. "ZESTAW" z allegro lub w jakimś sklepie internetowym kupić podzespoły i je złożyć (Sklepy internetowe często można poprosić o złożenie u nich i wysłanie "gotowca")
A i komputer ma być głównie przeznaczony do gier. (mam nadzieję, że tych nowszych :D)

Opublikowano

Hmm niby dobry, ale czy nie da się co trochę większą cenę włożyć karty 4 gb? (Zawsze ten ram mogę przełożyć ze starego komputera) Ogólnie propozycja ciekawa . Uciągnie może coś na wysokich? np. BF4

Opublikowano

Hmm niby dobry, ale czy nie da się co trochę większą cenę włożyć karty 4 gb? (Zawsze ten ram mogę przełożyć ze starego komputera) Ogólnie propozycja ciekawa . Uciągnie może coś na wysokich? np. BF4

karta 4gb nigdy nic ci nie da więcej fpsów jeżeli nie grasz na kilku monitorach i nie renderujesz przy tym, uciągnie bf4 na wysokich ten komputer :)

Opublikowano

To teraz kwestia procesora. Słyszałem że nie które i5 są lepsze niż i7, to prawda? A jeżeli dołożyłbym np. 3 lub 4 stówki najlepiej było by zainwestować w procka?

Opublikowano

To jeżeli mógłby ktoś zrobić zestaw z lepszą kartą graficzną , może bym tą kasę zdobył jakoś : )

Opublikowano

to jak chcesz lepszą kartę to bierz tą :

Karta graficzna MSI GTX 770, 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DP, DVI GTX770 - (N770 TF 2GD5/OC) dodatkowo dostajesz 3x gry :) około 1300zł

-Batman:Arkham Origins

-Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist

-Assassin's Creed IV Black Flag ( wartość gier to około 200zł )

rmoiyq.png

Opublikowano

Czyli lepiej zainwestować w procesor czy kartę graficzną?
Podajcie swoje propozycje , i czy dało by się tak komputer MODERNIZOWAĆ i wymieniać procek/dołożyć ram ram itd.?

Opublikowano

Chodzi o to żeby kupić komputer i za np. 3 lata dokupić jedynie procesor bez zmieniania płyty głównej , dokupić tylko ram. Jednym słowem , aby można było go kiedyś ulepszyć bez kupna nowego komputera :)

Opublikowano

za 3 lata to tego wywalisz na śmieci :D wszystko idzie tak do przodu ...

najszybciej to wymienisz tu kartę graficzną następnie procek i kupno ramu i pewnie płytę główną :D

rmoiyq.png

Opublikowano

W takim razie wolałbym zestaw nr.2, za jakieś 3 lata wymienisz grafikę na coś lepszego bo procek nadal będzie dawał radę. Do pierwszego nie dokupisz więcej ramu itd.

Opublikowano

Czyli w końcu jaki zestaw wybrać? Trochę się już pogubiłem : (

Lepszy procesor czy karta graficzna? A i ile jest miejsc na ram na tych płytach głównych ? Zawsze ze starego kompa mogę przełożyć to 4 gb ramu i 1 tera dysk :)

I następne pytanie: Dużo zależy od obudowy?

Opublikowano

Zazwyczaj zasilacze noname, zestawy bez sensu (i7+gtx 650).. Samemu złożysz o wiele wydajniejszy zestaw.

Tak jak tam, 630 -> bez sensu.

Co do "najwyżej dołoże starego ramu", a ram jakie ma taktowanie? Bo zawsze reszta dostosowuje się do najniższych parametrów, więc nie wiem czy sens byłby dokładania starego :D

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...