Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sored.pl vs Lvlup.pro, co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule tematu co lepiej wybrać na serwer 2 GB Ram, czy hosting sored.pl czy lvlup.pro?

OFERTA SORED.PL

*Ilość wątków procesora: 8 współdzielonych

*Przepustowość łącza: nielimitowane 200Mbps

*Pojemność dysku: 100GB

*SSH: Jest

*TeamSpeak3: Jest

*Strona WWW: Jest

*MySQL: Jest

*Cena: 35 zł/miesięcznie

OFERTA LVLUP.PRO

*Ilość wątków procesora: Nie wiem

*Przepustowość łącza: Nie wiem

*Pojemność dysku: Nie wiem

*Dysk SSD: 6GB

*SSH: Nie wiem

*TeamSpeak3: Nie ma

*ItemShop: Jest

*Strona WWW: Nie ma

*MySQL: Jest

*Cena: 29 zł/miesięcznie

Opublikowano

na sored też możesz dostać itemshop api za 50 zł.
@topic: oba hostingi są dobre. Sored ma większe lagi ale ma wiele funkcji ale lvlup.pro ma mało funkcji ale za to fajnie bez lagów.
polecam sored bo sam tam jestem ;)

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Sored wydaje się lepsze patrząc na ich parametry itd, niestety nie wiem jak stoją od strony technicznej ( Czyli czy występują błędy itd. i jaką oferują pomoc. )

Opublikowano

Sored, sored i jeszcze raz sored. No kurde 70 wiadomości z supportem, a on milutki, nawet api mi za free proponuje :P @up mądralo, nie wiesz, to się nie odzywaj. Tak się składa, że sored ma VPS/dedyk, w zależności od GB RAM-u...

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

lvlup.pro zdecydowanie , mają serwery bardzo dobrej jakości i troszczą się o klientów bo mają ich mało w przeciwieństwie do soredu

Opublikowano

Pisałem z tymi od Soreda i niedługo będę zmieniać serwerownie właśnie na nich, skusiły mnie dobre maszyny i te dyski SSD, bo na stronie jest napisane "DYSK 300GB" a typ dysku masz HDD/SSD więc pytałem ich czy można sobie wybrać i powiedzieli że tak, więc przy zamówieniu każ im postawić maszynę na dysku SSD, a będziesz miał o wiele więcej warty serwer za tą samą cenę.

Pozdrawiam

Szukam Pracy :) na stanowisku:

Programista/webmaster [php, MySQL, HTML, CSS, JS, jQuery]

Administracja baz danych MySQL, serwerów WWW

3184449455.png

Opublikowano

Obecnie każda maszyna w ofercie w lokalizacji PL używa procesora Intel Xeon E3-1240 v2 (8 wątków) który jest współdzielony, łącze to symetryczne 200Mbit bez limitów oraz 2 dyski SSD W RAID.

Hosting WWW dostępny jest osobno od 1zł/msc.

Jeszcze nie ma możliwości dostępu przez SSH, póki co w ofercie pojawiły się VPSy (cennik na firmowym Facebook'u).

TS3 wg planu powinien pojawić się pod koniec stycznia.

Planowana jest także obsługa własnego konta płatności SMS (dotpay,profitsms.pl) oraz API płatności i obsługi całego panelu (statystki, wykonywanie komend bez rcon, restart serwera, treść z konsoli itp).

Opublikowano

sored.pl lepsze miałem na lvlup.pro i są straszne lagi!

Na której maszynie i w jakim zakresie czasu? Zgłosiłeś to na maila?

Opublikowano

SoRED proponuje na prawdę dobre oferty. Nie byłem właścicielem serwera, który stał na SoRED, jednak byłem adminem i jak testowałem różne rzeczy, to powiem Wam, że opłaca się i to bardzo. Maszyny świetne, dostajecie również TS3 i stronę WWW, co również jest plusem.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ja od siebie mogę bardzo polecić lvlup.pro miałem tam 2 serwery (jeden na modach i pluginach a drugi czysty) oraz teraz mam jeden na samych pluginach. Zero problemów a jak jakieś pytania to support szybko odpowiada ;)

Opublikowano

Myślę, że można zaufać hostingowi sored ponieważ oferuje bardzo wydajne maszyny, brak lagów, niski cennik, support który odpowiada po kilku minutach na jakiś problem, więcej możliwości , łatwy dostęp. Ten drugi to jakiś nie wypał bo widać, że się reklamuje na zyczu co oznacza , że wgl nie mają zamówień.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

A może coś z innej beczki?

Ja polecam fiberhost.pl

Mają serwery w Polsce (Olsztyn), więc nie ma lagów.

Bardzo tanie usługi, ale dobre.

Na święta jest promocja :D ( 1 slot - 100Mb - 50gr )

Bardzo go polecam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

lvlup dlatego że to nowa sieć która prężnie się rozwija i nie mają matek zapchanych póki co i wszystko działa jak należy bez opóźnień (lagów)

Ich oskryptowanie nie sprawia problemów a samego minecrafta ciężko uwalić.

Do tego mają ssd a wątpię by inne hostingi oferowały 100gb ssd bo to jest cenowo niemożliwe i nie opłacalne!

Przy zakupie serwera na minimum pół roku można otrzymać ciekawy rabacik po uprzednim kontakcie email.

Sam suport jest błyskawiczny i zawsze służą pomocą.

Jak dla mnie najlepsi ze wszystkich mocnych hostingów które stoją już parę lat mam nadzieję że usługi lvlup będą tak samo przyzwoite jak teraz w dalekiej przyszłości.

Polecam jako klient http://www.lvlup.pro

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam, posiadałem serwer na lvlup.pro, hosting sprawował się wyśmienicie. Nie było żadnych lagów czy też opóźnień, do tego oferują bardzo opcjonalny i miły dla oka itemshop. Ceny również są dobre. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...