Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] LG L9- użycie procesora 98%

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu, mój LG strasznie się grzeje bez powodu, wystarczyło włączyć przeglądarke by mocno się zagrzał. W końcu sprawdziłem temperaturę i użycie procka za pomocą programu z GP i zobaczyłem że użycie procesora wzrasta bardzo mocno kiedy telefon jest aktywny, co za tym idzie, również temperatura. Co może być tego przyczyną? Jakaś apka?

Proszę o porady.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie, używam advanced task killer. Praktycznie co chwile używam go, by zwolnić ram.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Może spróbujesz No-frills cpu control (darmowa apka na play) jeśli masz roota. W tej apce możesz ustawić procesor na określone takowanie.

Opublikowano

Nie mam roota, wole nie majstrować przy nim póki mam gwarancje :mellow:

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie, używam advanced task killer. Praktycznie co chwile używam go, by zwolnić ram.

Ale czy to coś daje skoro te procesy i tak zaraz się otworzą pobierając energię...?

Telefon się grzeje kiedy np grasz lub siedzisz na necie i to jest zjawisko normalne.Ale jak nie robisz nic, to nie powinien się nagrzewać.Sprawdź która apka "zużywa" najwięcej procesora i ja zwyczajnie wywal...

Opublikowano

Może się otwierają, ale dotychczas nie miałem z tym problemu. Nie jestem totalny laikiem jeśli chodzi o telefony, wiem że podczas grania się telefon nagrzewa (od przeglądania internetu pierwsze słysze...) ale jeśli telefon nagrzewa się bez powodu, zużywając praktycznie całą moc procesora (użycie cały czas 97% a taktowanie 1Ghz) to jest co najmniej niepokojące. Co ciekawe, mam tak co pewien czas, kiedy zrestartuję telefon to wszystko wraca do normy...

Sprawdzałem to, żadna nie zużywa aż tyle mocy obliczeniowej.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Praktycznie każdy telefon używa tak mocno procesor, nie masz się o co bać. ;)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...