Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Rengar na supporcie.

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, co sądzicie o Rengarze na supporcie? - grałem nim na tej pozycji kilka razy i jest całkiem dobry, z combo ściąga ADC/Supportowi pół hp, co i nim myślicie na supporcie i jaki build by się sprawdził ?

@DO MODA LUB KOGOS KTO UMIE ZMIENIC NAZWE TEMATU

Pisze " Dyskujsa " zamiast " Dyskusja ".

Opublikowano

Wg. mnie nie wypali,support powinien mieć cover i pomóc ADC'erowi zdobyć fraga,co z tego jak ściągnie ADC pół HP, jak ten da flash'a i ucieknie albo support go obroni.

Do tego jak np. będzie szedł gank to rengar nie pomoże uciec ADC'erowi.

Opublikowano

build

oblicze ducha

buty merkurego

krwiopijec

widmowy tancerz

moc trójcy

kolczuga

bardzo polecam sam grywam

Opublikowano

Wg. mnie nie wypali,support powinien mieć cover i pomóc ADC'erowi zdobyć fraga,co z tego jak ściągnie ADC pół HP, jak ten da flash'a i ucieknie albo support go obroni.

Do tego jak np. będzie szedł gank to rengar nie pomoże uciec ADC'erowi.

A jak ma pomóc uciec Lee na suppie, albo Annie bez stuna? Sama umiejętność obrony ADC to nie najważniejsza rzecz.

Ogólnie, adc i supp muszą się znać (najważniejsze na bocie jest porozumienie i współpraca).

Jeśli adc ma escape system jak np. Cait albo Vayne (Czasami Q ratuje życie), to nie mam nic przeciwko.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

moim zdaniem nie wypali, no chyba ze jak juz sie uprzesz to maksujesz E na maksa, 4 ladunki rzucasz E i znowu rzucasz E czyli mamy stuna + slowa, ew maksujesz max Q i robisz mu 2x/3x Q i adc ma koncowke hp po czym twoj adc go dobija :) myślę że to dobre combo chociaz nigdy nie gralem rengarem na suppie :D

Opublikowano

Co do roli supporta to moze wypaść w niej nieźle.

Mega burst na adc,stun,slow,sustain.

Co do buildu się niewypowiem, nie grałem nim nigdy.

Opublikowano

Przepis na bigos tradycyjny:

Składniki
ilość porcji: 6
1,5 kg kiszonej kapusty
2 cebule, drobno posiekane
2 łyżki oleju
1 pętko kiełbasy zwyczajnej, pokrojone w plasterki
250 g wołowiny bez kości, pokrojonej w kostkę
250 g cielęciny, pokrojonej w kostkę
100 g boczku, pokrojonego w kostkę
150 ml czerwonego wina
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 garści suszonych grzybów
1/2 garści suszonych śliwek
2 liście laurowe
3 ziarnka ziela angielskiego
1 łyżka kminku
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 2godz. › Gotowe w: 2godz.20min.
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą jeśli jest bardzo kwaśna. Odcisnąć z nadmiaru soku, a następnie poszatkować. Włożyć do dużego garnka i zalać wrzątkiem, dodać śliwki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić, aż zmięknie (ok. 50 minut).
W międzyczasie zalać suszone grzyby wrzątkiem w małym garnuszku. Odstawić.
Cebulę podsmażyć aby się zeszkliła. Do podsmażonej cebuli dodać kiełbasę i zesmażyć na rumiano.
W oddzielnym garnku zagotować ok. litr wody. Do wrzątku dodać wołowinę, cielęcinę i boczek. Gotować około 20 minut, a następnie mięso odcedzić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać grzyby (odcedzone i pokrojone na małe kawałki), mięso oraz cebulę z kiełbasą. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 20 minut. Jeśli jest za dużo wody, należy ją odlać.
Dodać czerwone wino i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy i podgrzać jeszcze dobrze całość, mieszając. Jeśli bigos jest zbyt suchy, podlać wodą po grzybach.
Jeśli chcemy, by bigos był smaczniejszy, można go jeszcze dusić na małym ogniu pod przykryciem przez godzinę. Należy jednak pilnować, żeby nie przywarł i od czasu do czasu mieszać, a jeśli jest za suchy - podlać wodą z grzybów.

Opublikowano

Przepis na bigos tradycyjny:
Składniki
ilość porcji: 6
1,5 kg kiszonej kapusty
2 cebule, drobno posiekane
2 łyżki oleju
1 pętko kiełbasy zwyczajnej, pokrojone w plasterki
250 g wołowiny bez kości, pokrojonej w kostkę
250 g cielęciny, pokrojonej w kostkę
100 g boczku, pokrojonego w kostkę
150 ml czerwonego wina
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 garści suszonych grzybów
1/2 garści suszonych śliwek
2 liście laurowe
3 ziarnka ziela angielskiego
1 łyżka kminku
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 2godz. › Gotowe w: 2godz.20min.
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą jeśli jest bardzo kwaśna. Odcisnąć z nadmiaru soku, a następnie poszatkować. Włożyć do dużego garnka i zalać wrzątkiem, dodać śliwki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić, aż zmięknie (ok. 50 minut).
W międzyczasie zalać suszone grzyby wrzątkiem w małym garnuszku. Odstawić.
Cebulę podsmażyć aby się zeszkliła. Do podsmażonej cebuli dodać kiełbasę i zesmażyć na rumiano.
W oddzielnym garnku zagotować ok. litr wody. Do wrzątku dodać wołowinę, cielęcinę i boczek. Gotować około 20 minut, a następnie mięso odcedzić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać grzyby (odcedzone i pokrojone na małe kawałki), mięso oraz cebulę z kiełbasą. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 20 minut. Jeśli jest za dużo wody, należy ją odlać.
Dodać czerwone wino i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy i podgrzać jeszcze dobrze całość, mieszając. Jeśli bigos jest zbyt suchy, podlać wodą po grzybach.
Jeśli chcemy, by bigos był smaczniejszy, można go jeszcze dusić na małym ogniu pod przykryciem przez godzinę. Należy jednak pilnować, żeby nie przywarł i od czasu do czasu mieszać, a jeśli jest za suchy - podlać wodą z grzybów.

o z czerwonym winem, tylko skąd ja wezmę wodę z grzybów? a już mam ten fragment, dzięki

build

oblicze ducha
buty merkurego
krwiopijec
widmowy tancerz
moc trójcy
kolczuga

bardzo polecam sam grywam

ale ten build nie ma nic wspólnego z supportowaniem
wiem, że bardzo dobry jest na 1v1 jak zbierzesz 5 stacków to składasz przeciwnika na combo
na rankedy nie polecam ale na normale można iść wszystkim na duo bot'a jak już koniecznie nie chcesz pickować tej soraki czy coś.

Hejo

Opublikowano

Rengar ma mało cc, nie heala, nie daje many troche lipa ale wiadomo zawsze dmg sie przyda na bottomie i dlugo na lane stoi oraz latwo stawia wardy w enemy jungli poniewaz ma ulta takiego ze jest nie widzialny i latwo z tej jungli uciec ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...