Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego

Ustonianka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem pierwszego championa.

Wydaje mi się, że do tej pory po ostatnich 2-3 rotacjach najlepiej grało mi się Sorak'ą. W chwili obecnej najbardziej zastanawiam się nad Soną oraz Soraką. Mimo że zastanawiam się nad supportem, to znajomy polecił mi Akali / Katę, tylko mam wątpliwości czy ogarnę na początku.

Jeśli chodzi o moje osobiste obserwacje to na oku mam Ahri, Morgana (nie grałem, tylko z tego co patrzyłem na skille)

Ogólnie nie wiem jak chcę grać, teraz preferuje Support, wiem że nie chce jungler'a.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Weź na początek graj normalnymi postaciami AD AP a nie supportami bo we wczesnych etapach swojej gry musisz ogarnąć lasthity, żeby nie lamić potem jak się przerzucisz na co innego.

Polecam

Tryndamere

+ogromny damage
+sustain
+slow
+mobilny
+dash
+kryty z pasywa
+manaless
+nieśmiertelny 5 sekund
-kontruje go ignite i trutka jakakolwiek

Opublikowano

Masterem nie gra mi się zbyt przyjemnie.

@ KulkaZiom,

Troche mam już pograne za sobą, tylko nie wiem czy jest sens brać coś innego niż np. support, którym miałbym zamiar grać? Jeśli chodzi o Support to kogo polecacie? (Jeśli nawet teraz sobie odpuszcze, to zda się na przyszłość).

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano

Dla początkujących Sona za 3150:

+ Heal

+ Poke

+ Najłatwiejszy support, na linii po prostu spamujesz Q+W cały czas a w teamfighcie trafiasz ultem i Q+W+E łokciami

+ CC

- Granie łatwą postacią nie daje zabawy (przynajmniej dla mnie)

- Kłopoty z maną

Wiggwamm_euw_92_4_logo.png

Opublikowano

Gdzies przeczytałem, że podobno można oddać bohatera po kupnie, to prawda? jeśli tak, to na jakiej zasadzie to działa? Pytam, bo chciałbym kupić testowo Tryndamere, własnie grałem Soraką i ma potencjał (Soraka zresztą też jest świetna, ale brakuje mi troche Ulti Sony na tf).

Opublikowano

Tak można cofać zakup championa tylko trzy razy. Jak go zakupisz i chcesz go odsprzedać udajesz się do sklepu, potem purshaes czy coś takiego i tam masz co ostatnio kupowałeś, i tam po prawej będziesz miał opcje zwróć czy coś takiego i ci zwróci sumę za którą kupiłeś danego champa np. jak zwrócisz trynde to otrzymasz 1350 IP

xh56.png

Opublikowano

Tak można cofać zakup championa tylko trzy razy. Jak go zakupisz i chcesz go odsprzedać udajesz się do sklepu, potem purshaes czy coś takiego i tam masz co ostatnio kupowałeś, i tam po prawej będziesz miał opcje zwróć czy coś takiego i ci zwróci sumę za którą kupiłeś danego champa np. jak zwrócisz trynde to otrzymasz 1350 IP

Czyli kupując nic nie trace wrazie "w"? Btw., jest na to jakiś określony czas w jakim mogę go zwrócić, czy nie?

Opublikowano

Czyli kupując nic nie trace wrazie "w"? Btw., jest na to jakiś określony czas w jakim mogę go zwrócić, czy nie?

Masz takie jakby trzy kupony i jak je wykorzystasz to już nie będziesz mógł zwracać championów. Czasu nie masz więc możesz kiedy chcesz zwrócić tylko jest jeden warunek jakim jest posiadanie tego kuponu

xh56.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten support, to co lepiej brać, Soraka czy Sona?

Opublikowano

Oba, Soraka jest najtańszą postacią bo kosztuje tylko 450, Sona jest trochę droższa ale możesz kupić Sorakę i dozbierać na Sonę.

Opublikowano

Skoro Masterem Ci sie nie gra fajnie spróboj coś z innej półki polecam na start Lux.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Ok, a coś podobnego do Akali, Kata?

Pytam, bo chce kupić z 2 championy.

Edit: Soraki poki co nie będę brał, bo jest na rotacji.

Opublikowano

Kupiłem Akali, jest banalna i pięknie się nią gra. Do zamknięcia.

Opublikowano

Ok, a coś podobnego do Akali, Kata?

Pytam, bo chce kupić z 2 championy.

Edit: Soraki poki co nie będę brał, bo jest na rotacji.

Diana

Q - To co ma akali i kata ,tylko większy dmg i szybciej ,, nawala ''

W - Tarcza

E - Podrzut

R - Doskoki np. Rzucasz Q -> R -> Q -> R -> Q -> R ,chodzi o to ,że jak tylko użyjesz Q i zaraz po nim R , na R nie ma cooldownu. a combo to : Q -> W -> R <czekanie lub bijemy auto attackami > R i podrzucamy takie championy jak kata ,ahri by je zeslowowac i nieumożliwić im dobrych ultów w tf.

Pasywka: jak 3 razy walnie jest aoe dmg.

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Ahri:

-przyciągnięcie

-sailent

-true DMG

-range

-wysokie przeliczniki

-mocne combo

-3x dash

-mobilna

-mechanizm escape

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...