Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

z lagami

SlavesCity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mam minecrafta mam jakieś 30 modyfikacji to minecraft mi strasznie ścina. Przy mniejszej ilości nie ścina. Mam optifine itp. Bez modów nigdy nie ma ścin. W czym jest problem? Mam 8GB RAM.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Modyfikacje generują swoje struktury, sam świat minecraft'a nie jest za bardzo zróżnicowany dlatego wtedy nie ma lagów. Modyfikacje generują rożnego rodzaju góry, lasy i inne tego typu. Albo usuń modyfikację generującą najwięcej nowych terenów albo graj bez modów :)

Opublikowano

Przydziel większą ilość ramu gdyż minecraft wykorzystuje tylko 1gm. Lagować będzie bo jak kolega wyżej wspomniał dochodzi dużo więcej akcji na sekundę, a sama java jest bardzo humorzasta.

OYViJFL.png

Opublikowano

To że masz 8GB ram to nie znaczy że całość idzie na MC. Wciśnij F3 podczas gry i będziesz miał w prawym górnym rogu ile bierze Ci gra na ilość przeznaczonej pamięci.

A 30 modyfikacji to trudniejsza szkoła jazdy, jeżeli masz ten ram a procek słaby to tylko klasyk zostaje ;)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Za dużo modów i mniecraft nie wyrabia :( Bo bierze dużo pamięci ram i lami.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

W Launcherze wchodzisz w "Edit Profile", zaznaczasz "JVM Arguments" i zamiast "-Xmx1G" dajesz "-Xmx4G" i gites :)

Nic trudniejszego :)

OYViJFL.png

Opublikowano

aaa zapomniałem..

1. Gdy tak robię jak mówisz @up to mi wyskakuje błąd gry uruchamiam grę

2. Jak mam zwiększyć premium, skoro ta paczka modów ma swojego launchera i tam się nie da tak zrobić jak w pkt. 1

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Wypisz wszystkie mody,ponieważ to przez moda może się dziać..

Drugim sposobem może być to,że masz słaby komputer i dlatego przy dużej ilości modów masz ściny..Proponuje spróbować GameBustera,lecz nie zawsze będzie działało.

BB29tSt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...