Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak rozdzielczości 1440x900

AliGi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Wymieniałem podzespoły w swoim kompie i mam teraz kartę geforce gts 250. Wgranego mam windowsa7 i stery są z wina data:2009-05-14. Niestety nie mam do wyboru rozdzielczości 1440x900. Co robić??

Opublikowano

karta graficzna :

Maksymalna rozdzielczość cyfrowa 2560x1600 Maksymalna rozdzielczość VGA 2048x1536

Wina może być karty graficznej Możliwe że ma wgrany wiekszy przeskok międzi rozdzielczościami niż poprzednia

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Maksymalna rozdzielczość cyfrowa 2560x1600 Maksymalna rozdzielczość VGA

2048x1536

Wymiałem na lepszą kartę graficzą,więc jakby miała nie obsługiwać, skoro ta stara obsługiwała.

Mam już wgrane najnowsze stery mają ponad 1 miesiąc i nic.

Opublikowano

Podaj model swojego monitora. Jeszcze spróbuj kliknąć "Wykryj" to wykryje rozdzielczość ekranu

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Wcześniejsza karta to radeon 9550, monitor to asus vw192s. Robiłem wykryj to wyszła tak jakby 2 opcja, ale w niej nie da się ustawić rozdzielości, jest takjakby stała, na szaro.

Opublikowano

Wygrzebałem coś z neta, może się przyda:

Program z cyklu: mały i dobry! Szczególnie przydatny gdy na komputerze pracyje kilka osób i każda z nich w swoim profilu chce miec inną rozdzielczość ekranu. Przykładowo: ja pracuję w rozdzielczości 1280x1024, moja żona 600x800 a syn 1024x768. MultiRES załatwia tą sprawę ale trzeba utworzyć pliki z rozszerzeniem *.bat (ja zastosowałem w nazwie imiona, choć przecież nie ma to znaczenia...), w których zapisujemy np.

multires.exe /1280,1024,32,60 /exit

gdzie:
1280,1024 - to oczywiście rozdzielczość,
32 - jakość kolorów (32 bity),
60 - szybkość odświerzania (60 Hz)

Następnie tworzymy do każdego pliku skrót i umieszczamy każdy z osobna w Autostarcie każdego użytkownika. Jeśli po czasie "znudzą" się nam jakieś ustawienia (startowe) to po prostu klikamy na skrócie (np. asia.bat) prawym klawiszem i wybieramy opcję "edytuj". Po zmianie zapisujemy, zamykamy i już.
Słowem: polecam gorąco. Uzywam go od przeszło pół roku i nie zauważyłem żadnych niekorzystnych wpływów na system.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ściągnałem program powerstrip, ustawiłem tam rozdzieloczość, ale widać połowe ekranu i miga. Co robić??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...